HSYK’ya 9 isim atadı

Güncelleme Tarihi:

HSYK’ya 9 isim atadı
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2014 01:37

HÂKİMLER ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Kanunu’nun yürürlüğe girmesiyle HSYK ve Türkiye Adalet Akademisi’ndeki (TAA) kadroları boşalırken, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HSYK’ya 5 genel sekreter yardımcısı ile Teftiş Kurulu Başkanı ve 3 başkan yardımcısının atamasını jet hızıyla yaptı.

Haberin Devamı

HSYK Genel Sekreter Yardımcılığı’na atanan eski müfettiş Serdar Mutta, HSYK Genel Sekterliği’ne atama yapılana kadar vekalet edecek. Bozdağ’ın atadığı diğer HSYK Genel Sekreter Yardımcısı Musa Kanıcı da eski müfettiş. Kanıcı, Yargıtay Savcılığı’na gitmişti ve HSYK’ya Genel Sekreter Yardımcısı oldu. Ankara Savcısı Erdal Demir HSYK Genel Sekreter Yardımcılığı’na atandı.

TEFTİŞ’İN BAŞKANI DEĞİŞMEDİ

Bozdağ, kanunla görevi sona eren Teftiş Kurulu Başkanı Selim Yıldız’ı ise yeniden bu göreve atadı. Sayısı kanunla 2’den 3’e çıkarılan Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılıklarından birine 2010’daki anayasa değişikliğinin ardından seçimle gelen HSYK döneminde tasfiye edilen Adalet Başmüfettişlerinden Abdülkadir Güngören atandı. İkinci Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı yine kanunla görevi sona eren Teftiş Kurulu Adalet Başmüfettişleri’nden Kemal Açıkgöz oldu. Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılıklarının üçüncüsüne ise eski müfettiş Şaban Kazdal atandı.

TAA’YA DANIŞTAY’DAN BAŞKAN

Hükümet de Türkiye Adalat Akademisi (TAA) Başkanlığı’na Danıştay üyesi Yılmaz Akçil atadı. Akademi Başkan Yardımcılığı’na ise Ankara Cumhuriyet Savcısı Nihat Altınok getirildi. Akçil’in görevlendirilmesine ilişkin karar, Resmi Gazete’nin son mükerrer sayısında yayımlandı. Jet atama kararına göre Akçil’in TAA Başkanı olarak görevlendirilmesi, Adalet Bakanlığı’nın 27 Şubat tarihli yazısı üzerine Bakanlar Kurulu’nca aynı gün kararlaştırıldı. Akçil, Erzurum Bölge İdare Mahkemesi Başkanı’yken, 2011’de Danıştay üyeliğine seçildi. TAA’nın 32 Genel Kurul üyesinin 22’sini bizzat Bakan seçecek.

TÜM GENELGELER YENİDEN

Haberin Devamı

Kanunla görevden alınan hakim ve savcılar için ise HSYK 1. Dairesi kürsü görevlerine gönderilmeleri için kararname hazırlıyor. Kararnamenin de çok kısa sürede açıklanması bekleniyor. Yasanın yürürlüğe girmesiyle HSYK’nin çıkardığı genelgelerin hepsi yürürlükten kalktı. Yeni HSYK tüm genelgeleri yeniden yayınlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!