Hrant Dink anıldı

Güncelleme Tarihi:

Hrant Dink anıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2017 21:52

Tam 10 yıl önce dün katledilen Hrant Dink, vurulduğu yerde geniş güvenlik önlemleri altında anıldı. Eşi Rakel Dink, acısını şöyle özetledi: “10 yıldır burnumun direği nasıl yanarak sızlarmış öğrendim!”

Haberin Devamı

AGOS Gazetesi Yayın Yönetmeni Hrant Dink, İstanbul Şişli’de sokak ortasında katledilişinin 10. yılında, vurulduğu yerde anıldı.

Gazeteci Hrant Dink’in vurulduğu eski Agos gazetesi binası önündeki anma töreni öncesi polis Halaskargazi Caddesi’ni çift yönlü trafiğe kapattı. Bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı, Özel Harekât Polisleri çevre binalar üzerinde mevzilendi. Alana giriş de polis bariyerleri ile kapatıldı. Anma törenine katılmak isteyenler, üzerleri arandıktan sonra alana alındı. Törene geçtiğimiz günlerde serbest bırakılan yazar Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay’ın yanı sıra, HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, CHP’li Süleyman Çelebi, KESK Genel Başkanı Lami Özgen de katıldı. Eski Agos gazetesi binasındaki tadilat nedeniyle, konuşmalar ses aracı üzerinden yapıldı.

Haberin Devamı

Hrant Dink anıldı

‘KEDER, ACI DOLU 10 YIL’

Hrant Dink’in eşi Rakel Dink ve çocuklarının olay yerine karanfil bırakmasıyla tören başladı. Daha sonra Rakel Dink konuşma yaparak özetle şunları söyledi: “Tam 10 yıl. Sensiz hiç kolay değil. Sensiz olmak, sevdiğinin yanında olmayışı, hele kalleş bir planla benden almaları ayrıca acı, ayrıca keder ve üzüntü dolu. 10 yıldır burnumun direği nasıl yanarak sızlarmış, gözyaşlarım ekmeğimi nasıl ıslatır, ne kadar tuzlu imiş, bunları yaşayarak öğrendim. Kin ve öfkeyle nasıl baş edilirmiş, yüce lütufla öğrendim.”

Hrant Dink anıldı

‘FAİLİ MEŞHUR CİNAYET’

“Daha önce de dedik, yine diyeceğiz. Bu cinayetin faili meşhurdur. Bu cinayetin faili öyle görünüyor ki tüm kademeleriyle devlettir. Bu halkın vicdanının bunu anlamak için 10 yılda ortaya saçılan kepazeliğin ötesinde bir şeye ihtiyacı da yoktur. Yok eğer, devlet değilse yine o devlet kendi içindeki taşları ayıklamakla sorumludur. Kutsal olan devlet değil, insandır. Kutsal olan yaşamdır... Her ne milletten, her ne ırktan, her ne inançtan olursa olsun, yaşamı kutsal saymadığın sürece bu topraklara layık bir devlet olunamaz kardeşlerim. Bugün sizlerle 10 yıl önce öldürülen eşimin acısını paylaşıyor, davasından bahsediyor olmak inanın acı verici. Bu dava, Türkiye’nin demokratikleşme anahtarlarından biridir.”
Rakel Dink’in konuşmasının ardından tören son buldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!