Hollywood'un afişlerini bu Türk genci yapıyor

Güncelleme Tarihi:

Hollywoodun afişlerini bu Türk genci yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 1999 00:00

Haberin Devamı

Dünyanın seyrettiği Oscar ödüllü filmlerin afişlerinde, Ankaralı 31 yaşındaki Emrah Yücel'in imzası var. Hollywood'a yerleşen genç grafikerin eserlerinden birkaçı: Onegin, Gerçeğin Peşinde, Sayılar, Aile Erkeği...

HOLLYWOOD'un Oscar'lık filmlerinin afişlerini, Türk grafik sanatçısı Emrah Yücel hazırlıyor. 31 yaşındaki Ankaralı grafiker Emrah Yücel, New York'ta ‘‘beyin avcıları’’ tarafından keşfedildikten sonra Hollywood'un yolunu tuttu ve bir anda kendisini dünyaca ünlü grafik ustaları arasında buldu.

Genç grafiker, sınırsız iş olanakları nedeniyle Amerika'ya geldiğini belirterek ‘‘Amerikan sinema endüstrisi dünyanın her yanından işini iyi yapmak isteyen insanları çeken bir mıknatıs gibi. Hollywood herkesi içine almasını biliyor. Buraya bilgisayar mühendislerinden, internet programcılarına, müzisyenlere kadar önemli bir beyin göçü var’’ diye konuşuyor.

Emrah Yücel, New York'ta ünlü kozmetik firması Avon için yaptığı afişlerle ‘‘beyin avcıları’’nın dikkatini çekiyor. ‘‘Hollywood'un bana gönderdiği bir senaryo üzerine üç örnek afiş hazırladım. Ardından bir ay içersinde kendimi Los Angeles'ta buldum’’ diye konuşan Türk sanatçı, afişlerini otobüs ya da binaların cephelerinde gördüğünde büyük bir heyecana kapıldığını anlatıyor.

HEPSİNİ BEN YAPTIM

Emrah Yücel, heyecanını şöyle dile getiriyor: ‘‘Geçenlerde Gwyneth Paltrow'un oynadığı 'Becerikli Bay Ripley' filminin gösterimi sırasında az kalsın sinemada ‘bu filmin jeneriklerini ve film başlıklarını ben hazırladım' diye bağıracaktım.’’

Genç grafikerin bu sene en severek yaptığı iş, Martha Fiennes’in yönettiği başrollerini Ralph Fiennes ve Liv Tyler'in paylaştığı ‘‘Onegin’’ filminin afişi olmuş. Emrah Yücel bu filmle ilgili şunları anlatıyor:

‘‘Romanı okuduğum için filmin atmosferi konusunda bir fikrim vardı. Hazırladığım öneriyi ilk sunuşta beğendiler. Bu film Oscar için en iyi uyarlama yada en iyi görüntü yönetmeni adayı olmalı. Filmin yıldızı Liv Tyler'la ilginç bir diyaloğumuz oldu. Beverly Hills'de bir lokantada rastlaştık. Onegin filminin afişini benim yaptığımı söyledim. Açıkcası tepkisi beklediğimden fazla oldu. Çok beğendiğini ve bir kopyasını imzalarsam sevineceğini söyledi. Daha sonra Türk olduğumu öğrenince depremi sordu’’.

Sinema afişlerinin yanısıra, şirketlerin logosunu, CD kapaklarını da tasarlayan Türk grafiker halen Türkiye'de gösterimde olan Harrison Ford'un baş rolde oynadığı Gerçeğin Peşinde filminin de afişlerini hazırlamış.

John Travolta'nın baş rolde olduğu ‘‘Sayılar’’, Nicholas Cage'in oynadığı ‘‘Aile Erkeği’’ üzerinde çalıştığı projeler. Emrah Yücel'in kendisine ait işleri sergilediği birde websitesi var: www.emrahyucel.com

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!