Güncelleme Tarihi:
MUĞLA'nın Marmaris İlçesi’ndeki Yalancı Boğazı’nda bulunan Yat Marin Marina'da, Red Tek firması Türkiye ve Akdeniz'in en büyük katamaranını 13 ayda bitirmeyi başardı. Adı açıklanmayan 45 yaşlarında bir erkek Hollywood yıldızına yapılan ‘7lunas’ adlı tekne 2.5 milyon euroya mal oldu. 24.8 metre boy ve 9.5 metre ene sahip katamaran Atlas Okyanusu’nu tek depo yakıtla geçebilecek şekilde dizayn edildi. Süper lüks tekneye giriş yüz okuma ve parmak iziyle gerçekleşecek. Katamaranın yapılması için ünlü aktör Johnny Depp'in aracılık ettiği açıklandı.
JOHNNY DEPP ARACALIK ETTİ
‘Karayip Korsanları” filminde canlandırdığı Kaptan Jack Sparrow karakteriyle gönüllerde taht kuran Johnny Depp, 2000 yılında Atatürk’ün Savarona yatından esinlenilerek NATO müteahhiti Cengiz Yalçın’a 10 milyon dolara yaptırdığı ‘Anatolia’ adlı süper lüks yatını geçen yıl Marmaris'te Red Tek adlı firmaya sil baştan yeniletti. Depp'in yatını gören ismi açıklanmayan erkek bir Hollywood yıldızı Arjantinli avukat Miguel Mikasonoviç'i devreye sokarak ‘7lunas’ adını verdiği katamaranın yapımı için Red Tek firması ile anlaşma sağladı. 13 ay önce karada yapımına başlanan tekne dün denize indirildi. Su üzerinde iç aksamı yapılacak olan teknenin 2 veya en geç 3 ay sonra sahibine teslim edileceği açıklandı.
Red Tek Marine adlı firmanın ortakları Cenk Tan ile Tandoğan Altunsuyu katamaran hakkında bilgi verdi. Altunsuyu, “Tekne sahibi daha önce Meksika Körfezi'nde ev yaptırmaya karar veriyor. Biletini alıp gittiği günün ertesinde çıkan çok büyük bir fırtınada ev yaptıracağı alandaki tüm ağaçlar kökünden sökülünce evden vazgeçip ‘her koyda bir evim olsun’ düşüncesiyle bir katamaran yaptırmak istiyor. Yakın arkadaşı Johnny Depp'in teknesi çok beğenilince sipariş bize verildi. Katamaranın boyu
24.8 metre, eni ise 9.5 metre. Teknede 320 beygir gücünde 2 motor var, sürati saatte 14- 15 mil. Motorları özellikle küçük istedi çünkü bir depo yakıt ile Atlantik Okyanusu’nu geçmeyi planlıyor. 2.5 milyon euro'ya mal olan bu teknenin altı saç, üzeri ise kompozit. (köpük üzerine elyaf ve epoksi kaplama) İçi en son model donanıma sahip. Her türlü konfor sağlanmış durumda. Bunu Türkiye'de başarmak çok güç. Bu katamaran her anlamıyla bir ilk. Motorun teki ve elektronik aksam yabancı, diğer her şey Türk malı. Her şey otomasyon sistemli. Örneğin parmağınızı bir kere şaklattığınız zaman elektrikleri yakabiliyor, iki kerede kısabiliyorsunuz. Girişte tamamen yüz tanıma ve parmak izi kontrolü var. Tekneyi biz yarı fiyatından ucuza yaptık. Bunu başka yerde yaptırsa 5 milyon euro’yu geçerdi” diye konuştu.
İÇİ ÇOK GENİŞ
Diğer ortak Cenk Tan ise “Katamaranın alt güverte sağ girişinde mangal ve oturma yeri bulunuyor. Üst güvertede master kabin, giyinme ve çalışma odaları, banyo, jakuzi ve güneşlenme yeri var. Ana güvertede girişte salon, mutfak, mutfak içinde kiler ve 4 adet misafir kabinleri mevcut. Ayrıca jetski ve dingy için depolama yeri de tasarlandı. Diğer teknelerden farkı; içine girildiğinde tekne imajı vermiyor. Sanki evinizde gibisiniz. Örneğin 52 metrekarelik bir salona sahip. Diğer teknelerde bunu yakalamak için 60-70 metre uzunluk gerekiyor. Teknenin oturduğu alan 500 metrekare. Teknenin iç aksamı su üzerinde 2 ya da en fazla 3 ayda tamamlanacak. Teknenin iç dizaynını Ankara'dan 312 Mimarlık, çelik konstrüksiyonu İstanbul Endaze Mühendislik ve genel dizaynı ise Mavi Yatçılık firmaları yaptı” dedi.