Hollywood seçime hazır

Güncelleme Tarihi:

Hollywood seçime hazır
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

Amerika'daki başkanlık seçimlerinde Washington kadar Hollywood'da da büyük bir heyecan yaşanıyor. Hollywood'un milyarder oyuncuları, destekledikleri başkan adayına para yardımı yağdırıyorlar.

Kasım ayında yapılacak olan başkanlık seçimleri için Hollywood çoktan düğmeye bastı. Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı George Bush ve Demokrat Parti'nin adayı Al Gore, Hollywood'dan büyük destek alma yarışında.

Tom Hanks, Jack Nicholson, Gwyneth Paltrow ve Oscar kazanmış oyuncuların bir çoğu, Demokrat Parti'nin adayı Al Gore'un seçimi kazanması için ona büyük destek veriyorlar. George Bush'un seçim kampında ise Tom Selleck ile Charlton Heston var. Hollywood, Washington'a bir oyuncusunu göndermişti. Eski başkanlardan Ronald Reagan, Cumhuriyetçi Parti'nin adayı olarak seçime girmiş ve iki dönem Beyaz Saray'da kalmıştı. Buna rağmen Hollywood oyuncularının Cumhuriyetçi Parti'ye pek de fazla sempati duymadıkları ortada.

Demokratlar ise evvelden beri Hollywood'un sempatisini kazanmaya önem veriyorlar. Hollywood'un dolar milyarderlerinden gelen büyük bağışlar, partiyi kalkındırıyor.

Ünlüler bağış yarışında

Ancak son günlerde Hollywood'da da bazı değişimler yaşanmaya başladı. Örneğin Kennedy ailesinin damadı ‘‘Bay Vücut’’ Arnold Schwarzenegger Cumhuriyetçi Parti'yi tutuyor. Genç aktör Rick Schroeder de Hollywood'un yeni Cumhuriyetçilerinden. Bruce Willis, Michael J. Fox ve Bo Derek gibi oyuncular Cumhuriyetçi Parti'nin adayı George Bush için altı yüz bin dolar bağış topladılar. Ayrıca Cumhuriyetçi Parti'ye de yedi milyon dolar verdiler.

Demokrat Parti adayı Al Gore, Harvard Üniversitesi'ndeki oda arkadaşı Tommy Lee Jones'un para toplama yarışında ona büyük destek sağladığını belirtiyor. Geçenlerde ünlü komedyen Whoopi Goldberg'in ev sahibeliğini yaptığı bir partide, konuklardan rekor sayılabilecek miktarda bağış aldı. Barbra Streisand, Enrique Iglesias, süper model Christie Brinkley gibi ünlü kişiler Demokrat Parti adayı Al Gore için bu davette biraraya geldiler. Başkan adayı Al Gore için bin dolardan fazla bağışta bulunan Hollywood yıldızlarının listesi son derece ilginç. Bu listedeki isimlerden belli başlıları şunlar: Harrison Ford, Warren Beatty, Nicolas Cage, Kevin Costner, Robert De Niro, Michael Douglas Steven Spielberg, Oliver Stone, Aaron Spelling ve Sharon Stone.

Hollywood, şimdi büyük bir heyecanla başkanlık seçimini bekliyor. Eğer Bush seçimleri kazanırsa, Hollywood için sıkıntılı günler başlayabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!