Hobiydi, marka oldu

Güncelleme Tarihi:

Hobiydi, marka oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2016 16:54

AYDIN’ın Koçarlı İlçesi’nde geçen yıl 3 tavukla başladıkları besiciliği çiftliğe dönüştüren Havva Girişken ile kardeşi Zülfikar İstek, bir yılda 1000 tavuğa ulaştı. Günde 600 yumurta üreten iki kardeş, ürünlerini de 'Nar Bahçesi' adıyla markalaştırdı.

Haberin Devamı

Cincin Mahallesi’nde bulunan 10 dönümlük tarlada doğal ortamda kurdukları tavuk çiftliğinde tavuklar ot, papatya ve çiçek yiyerek besleniyor, organik yumurta üretimi yapılıyor. 3 yıl önce hobi olarak evlerinin bahçesinde farklı cins ve renkten tavuk üretme isteğiyle başlayan serüven, 1 yıl önce ziraat mühendisi kardeşlerin bu hobiyi mesleğe dönüştürmeye karar vermesine neden oldu. Bir yılda çok yol kat eden iki kardeş, işlerini daha da büyütmenin peşinde.

NAR BAHÇESİ MARKA OLDU

Hayal ettiklerinin her zaman farklı yönünde gelişme sağladıklarına değinen Havva Girişken, şunları anlattı:

"Nar Bahçesi’ adını aldığımız çiftlik bir yılı tamamladı. ’Nar Bahçesi’ artık kurumsal bir kimliğe kavuştu. Logomuz oldu, markamız tescillendi. Artık yumurtalarımızı ’Nar Bahçesi’ tesciliyle satışa sunmaya başladık. Kısa süre sonra da paketleme işine başlayacağız. Tavuk sayımız bir yılda artarak iki katına çıktı. Kurumsal kimliğe kavuşmakta aile bahçesi olarak amatör ruhu devam ediyor. Farklı noktalara doğru biraz daha genişlemek istiyoruz. Şu an 1000 tavuğumuz var. Bundan sonra da yol nereye giderse biz de o yoldan gideceğiz. Düşündüğümüzün hep farklı yerine doğru gidiyoruz. Bir yılda bu kadar büyüyeceğimizi tahmin bile edememiştik. Şartlar neyi gerektirirse ona göre büyüyeceğiz. Çünkü burada büyüme imkanımız her zaman var. Şu an yeni yumurtlamaya başlayanlarla birlikte günlük 600 yumurta veriyoruz. Ürettiğimiz yumurtalar, anaokulları çoğunlukta olmakla birlikte hemen tüketiyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!