Hızlı yaşadı genç öldü

Güncelleme Tarihi:

Hızlı yaşadı genç öldü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 1999 00:00

Haberin Devamı

13 yaşında katil oldu. 1.5 yıl cezaevinde yattı. Hapisteyken tanıştığı suç makinesi Maykıl'la imam nikáhı yaptı. 19 yaşında otomobil çalarken polis kurşunuyla can verdi.

Kadriye'nin talihsizliği, Gaziosmanpaşa, Karayolları Mahallesi'ndeki tek gözlü bir gecekonduda 19 yıl önce doğduğunda başladı. İnşaatlarda çalışıp eve ekmek parası getiren babası Hacı Çelik, ancak ilkokulu okutabildi Kadriye'ye. Kadriye demir parmaklıklarla tanıştığında henüz 13 yaşındaydı. Gaziosmanpaşa'daki bir parkta arkadaşlarıyla oynarken kendisine tacizde bulunan bir adama cevabı bıçakla vermişti. Cinayet işledi. Çocuk yaşta, kadın ve çocuk cezaevinde buldu kendini. 1.5 yıl hapis yattıktan sonra serbest kaldı.

Maykıl ile cezaevinde tanıştı

Kadriye Çelik'in dünyası, çocuk cezaevinde tanıştığı azılı bir hırsız yüzünden daha da karardı. Adı Selahattin Yılmaz olan 'Maykıl' lakaplı suç makinesiyle kısa sürede arkadaş oldu. Maykıl cezaevinden çıktıktan bir yıl sonra da Kadriye serbest kalmıştı. İçeride başlayan arkadaşlıklarını dışarıda da sürdürdüler ve 4 yıl önce, imam nikáhıyla evlendiler. Bir yıl sonra doğan oğullarının adını Furkan, üç yıl sonra doğan kızlarının adını ise Bakiye koydular.

Eşinin ‘iş arkadaşı’ ile

Kadriye Çelik'in yokluk ve maceralarla dolu yaşamı, önceki gece Sultançiftliği'nde çalıntı bir otomobilde son buldu. Polis, Levent'ten çalınan 34 JK 799 plakalı Ford Escort marka otomobilin içindekile-re, dur ihtarında bulundu. Polisin uyarılarına aldırış etmeden kaçan, biri kadın iki kişinin içinde bulunduğu otomobil, Karadeniz Mahallesi Mehmet Akif Caddesi'nde bir evin duvarına çarparak durdu. Panik içinde otomobilden çıkan kadın ve erkek, aynı cadde üzerinde başka bir otomobil daha çaldılar ve kaçmayı sürdürdüler. Polis, 34 JV 778 plakalı ikinci çalıntı otomobili de Sultançiftliği Eski Edirne Asfaltı üzerinde kıstırdı. Direksiyonundaki erkek şahıs, gecenin karanlığından faydalanarak kaçtı. Polisler otomobilin kapısını açtıklarında, yaralı bir kadınla karşılaştılar. Üzerinden Kadriye Çelik kimliği çıkan kadın, hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı. Yapılan araştırmada, Kadriye'in, cinayetten hapis yatıp çıktığı, yanında bulunan erkeğin ise imam nikáhlı kocası 'Maykıl' lakaplı Selahattin Yılmaz'ın 'iş arkadaşı' İsmail Çor olduğu belirlendi. Oto hırsızlığından 39 sabıkası bulunan Çor, yapılan bütün aramalara rağmen yakalanamadı.

Kadriye Çelik'in babası Hacı Çelik, kızının oto hırsızlığıyla suçlanmasını kabullenemiyor. Gece yarısı meydana gelen olay sırasında kızının yanında bulunan İsmail Çor'u tanımadığını belirten Hacı Çelik, ‘‘Bir arkadaşını görmeye gittiğini ve bir saat sonra geleceğini söylemişti. Bir daha dönmedi. Sabah ise polis gelip beni götürdü’’ dedi. Kızının çok iyi kalpli bir insan olduğunu ve böyle bir olaya karışmış olamayacağını ileri süren baba Çelik, ‘‘Ben şimdi iki çocuğa nasıl bakarım’’ diye dert yandı. 3 yaşındaki Furkan ve 1 yaşındaki Bakiye ise sürekli annelerinin adını sayıklayıp duruyorlar.

20 yaşında çete lideri

Maykıl ismi, Gaziosmanpaşa'da yaşayan hemen herkesin korkulu rüyası. Bu isim, ilk kez, geçtiğimiz yıl Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan'ın silahlı saldırıya uğraması olayı ile gündeme geldi. Başkan Çapan, İ.S isimli kişinin silahlı saldırısı sonucu bacağından yaralanmıştı. İ.S.'nin, ‘‘İşi yapmamı Maykıl istedi’’ sözleri üzerine yakalanan Selahattin Yılmaz, Çapan'ı, bir arsa anlaşmazlığı yüzünden vurduğunu itiraf etmişti. Yılmaz halen, ‘Cürüm işlemek amacıyla oluşturulan teşekkülü yönetmek’, ‘Kasten adam öldürmeye azmettirmek’ ve ‘6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet' suçlarından Bayrampaşa Cezaevi'nde tutuklu bulunuyor ve 14.5 ile 22.5 yıl arasında ağır hapis cezası istemiyle İstanbul DGM'de yargılanıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!