Hızlı bayram trafiği

Güncelleme Tarihi:

Hızlı bayram trafiği
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2016 00:03

BAŞBAKAN Binali Yıldırım dün sabah bayram namazını İstanbul’daki Eyüp Sultan Camisi’nde kıldı, vatandaşlarla bayramlaştı.

Haberin Devamı

Başbakan, daha sonra eşi Semiha Yıldırım’la birlikte Bahçelievler Şeyh Zayed Sevgi Evleri ve Çocuk Yuvası ile Huzurevi Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti. Burada kalan yaşlı ve çocuklarla tek tek ilgilenen Yıldırım, daha sonra İzmir’e gitti.

Başbakan Cizre’de şehit olan Er Necati Yenikapı’nın evini ziyaret etti. Daha sonra partisince düzenlenen bayramlaşma töreninde konuşan Başbakan, Türkiye’nin, 2023 hedeflerine, Gazi Mustafa Kemal’in işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine, emin adımlarla yürüdüğünü belirterek şunları kaydetti: “Bu coğrafya zor bir coğrafya. Bu coğrafyada çok büyük sorunlar var. Bu sorunların üstesinden gelebilmek için Türkiye’nin güçlü olması, ayakta olması lazım. Eğer Türkiye güçlü olursa Anadolu, Ortadoğu, Balkanlar, Kafkaslar, Orta Asya güçlü olur. Onun için sorunlu olduğumuz ülkelerle bir bir sorunlarımızı hallediyoruz. 79 milyon vatan evladını kardeş yapacağız. Ayrı gayrı yok. Biz birlikte Türkiye’yiz. Onun için ayrılıklarımızı zenginliğimiz olarak göreceğiz. Asla ve asla birbirimize karşı ‘öf’ bile demeyeceğiz.”

Yıldırım paralel devlet yapılanmasıyla ilgili de “Paralel yamuldu, dinleyecek hali mi kaldı, yamuldu, yamuldu. Hiç merak etmeyin, kimse Türkiye devletiyle bilek güreşi yapamaz, ne paraleli ne bölücüsü. Hepsinin defterini dürmek boynumuzun borcudur” dedi.

Yıldırım daha sonra hayatını kaybeden madencilerin Manisa’nın Soma ilçesindeki mezarlarını ziyaret etti. Ölenler için dua etti. Yıldırım mezarlara karanfil bıraktı.

BAKMADAN GEÇME!