Hırsızlık şebekesine helikopterli operasyon

Güncelleme Tarihi:

Hırsızlık şebekesine helikopterli operasyon
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2009 12:03

ADANA’da, gasp, yağma ve hırsızlık yaptığı ileri sürülen 27 kişilik hırsızlık şebekesi elemanları, özel harekat ve hava polisinin de katıldığı ‘Hedef 12’ adı verilen operasyonla yakalandı.

Son dönemde Adana, Gaziantep, Mersin, Kahramanmaraş ve Hatay’da yapılan hırsızlıkları araştıran polis, 5 ay önce çete lideri olduğu iddia edilen Serdar Akalın ve İbrahim Koç’u teknik takibe aldı. Şüphelilerin, aralarında çocuklarında bulunduğu çok sayıda kişiyi tehditle hırsızlık, gasp ve yağma yaptırdığını belirleyen polis, 4 gün önce Ova, Şakirpaşa, İsmetpaşa ve Gültepe mahallerindeki 35 eve eş zamanlı operasyon düzenledi. Geniş güvenlik önlemi alınarak yapılan ve ‘Hedef 12’ adı verilen operasyona Asayiş, Özel Harekat ve Çevik Kuvvet polisinden katılan 245 memurun yanı sıra, hava polisi de helikopterle çalışmalara destek verdi.

İl Emniyet Müdürlüğü’nde 4 gün boyunca sorgulanan 27 şüphelinin verdiği bilgiler doğrultusunda çok sayıda yere baskın düzenlenirken, çalınan 4 lüks otomobil bulundu. Çetenin ilk belirlemelere göre 6 ay içinde 500 bin TL’lik hırsızlık yaptığı belirlendi. Sorguları biten şüpheliler, bugün geniş güvenlik önlemi altında önce sağlık kontrolüne ardından adliyeye sevk edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!