Hırsızı çalınan iPhone yakalattı

Güncelleme Tarihi:

Hırsızı çalınan iPhone yakalattı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2012 13:27

ABD’de yaşayan Katy McCaffrey isimli kadının bir tekne gezisi sırasında çalınan iPhone’u, hırsızın çektiği fotoğrafların internete otomatik olarak yüklenmesi sonucu bulundu.

Haberin Devamı

McCaffrey, Karayip turunun sonunda telefonunun kaybolduğunu fark etti. Yapacak bir şeyi olmadığını düşündüğü için işin peşini bıraktı. Ancak birkaç hafta sonra telefon “yeni sahibi”nin çektiği fotoğrafları otomatik olarak internete yüklemeye başladı.

 

Apple’ın iCloud uygulamasına yüklenen fotoğraflarda, telefonu çaldığından şüphelenilen kişi ile arkadaşları, McCaffrey’nin de bindiği teknede eğlenirken görülüyordu. Fotoğrafları Facebook’a yükleyen McCaffrey, tekne gezilerini düzenleyen şirkete de haber verdi.

 

Şirket yetkilileri fotoğraflardaki kişinin kimliğini tespit edip şüpheliyi görevden uzaklaştırdı. Sözcü Rebecca Peddie de USA Today gazetesine yaptığı açıklamada, iPhone’un kendilerinde olduğunu söyledi.

 

Haberin Devamı

McCaffrey ise Facebook’ta konuyla ilgili bir mesaj paylaşarak, “Yetkililere haber verdim, fotoğrafları onlara da gönderdim. Umuyorum telefonuma kavuşurum ve birkaç ücretsiz gezi hakkı kazanırım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!