Hırsız 10 yıllık emeğini çaldı

Güncelleme Tarihi:

Hırsız 10 yıllık emeğini çaldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2009 12:44

ADANA Fotoğraf Amatörleri Derneği (AFAD) Başkanı Tahsin Sezer'in sanatsal çalışmalar yaptığı stüdyosuna giren hırsız, stüdyo malzemelerinin yanı sıra sanatçının 10 yılda çektiği 200 bin fotoğraf karesinin bulunduğu 6 çanta içindeki 600 DVD'yi de çaldı.

Reşatbey Mahallesi 16 Sokak'taki stüdyosundan çalınan yaklaşık 200 bin karelik fotoğraf arşivini kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Sezer'in, projeksiyon cihazı, paraflaş seti, objektif, CD çalar ve faks cihazını da çalan hırsızdan tek isteği arşivinin bir şekilde kendisine ulaştırılması. Fotoğrafların hırsız için maddi değer ifade etmediğini bildiren Sezer, “Son 10 yılımı çalınmış gibi hissediyorum. Bu fotoğrafların hırsız için hiçbir değeri yok ama benim için manevi değeri çok büyük. O çantalarda benim 10 yıllık yaşanmışlıklarım var.

Ülkenin 4 bir yanında kimi zaman kendimi tehlikeye atarak çektiğim fotoğraflar, Adana Devlet Tiyatrosu'nun 10 yıldır oynadığı oyunlar ile Altın Koza ve 13 Kare Festivalleri'nin son 5 yıllık fotoğraf arşivi vardı. Bunlar bir fotoğrafçı için telafisi olmayan kareler. İyi bir fotoğrafçı aynı zamanda iyi bir arşivcidir.

Fotoğraflarınız sizin için uzun yıllar bakıp büyüttüğünüz çocuklarınız gibidir. Benim için onlar hazine değerindeydi. Hazinemi kaybetmiş gibi oldum. Stüdyoma giren hırsızdan ricam, çaldığı diğer eşyalar onun olsun, benim fotoğraf DVD'lerimi bir poşete koyup, bana ulaşacağı şekilde bir yere bırakması. Hırsızın veya poşeti bulacak duyarlı vatandaşların 0532 421 87 04 numaralı telefonumdan bana haber vermesini rica ediyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!