Hipnozla sınava hazırlık

Güncelleme Tarihi:

Hipnozla sınava hazırlık
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2009 14:03

BURSA’da faaliyet gösteren Psikolojik Danışmanlık NLP ve Hipnoz Eğitim Merkezi, derslerinde başarılı olamayan ve sınav stresi yaşayan öğrencileri hipnozla etkileyip ders çalışmayı sevdirdiğini öne sürüyor.

Yaklaşık bir saat süren seansta öğrenciler, uyutularak ders çalışmaları yönünde telkin ediliyor. Öğrencilerin seans boyunca yaşananların farkında olduğunu fakat tepki veremediklerini belirten Adil Maviş, “Öğrencilerin bilincine kısa devre yaptırıyorum. Geçici olarak bilinçli muhakeme yetisini engelliyoruz. Bilinçaltında kendisine yapması gerekenleri gerçekleştirmesi için telkinde bulunuyoruz. İstemediklerini, istekli hale getirmek için ayarlarıyla oynuyoruz” dedi.  

Hipnozla yapılan değişikliklerin kalıcı olması için değişikliklere bilinçli olarak sahip çıkılması gerektiğini dile getiren Maviş, “Transın etkileri kişiden kişiye değişir. Bana göre 3 ile 6 seans yeterli oluyor. Bu süreç, bilincin direncinin kırılması için arka arkaya en geç 5- 6 gün içerisinde bitiriliyor” diye konuştu.

Hipnozla uyutulan Bursa Sakarya İlköğretim Okulu son sınıf öğrencisi Özgür Yalvı, “Daha önce matematiği sevmiyordum. Ama şu an seviyorum. Nasıl sevdiğimi bilmiyorum. Bundan sonra ders çalışacağım” dedi.

Bursa Hürriyet Endüstri Meslek Lisesi son sınıf öğrencisi Yakup Akduman ise hipnoz sırasında sürekli gözlerinin kapalı olduğunu, söylenenleri duyduduğunu ama şu an hatırlamadığını ve kendisini çok rahat hissettiğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!