Heyecan geri döndü

Güncelleme Tarihi:

Heyecan geri döndü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2001 00:00



Haberin Devamı

Geçtiğimiz yılın hit filmi Mumya (The Mummy) heyecanın ve görsel efektlerin dozunu daha da arttırarak geri döndü.

Yıl 1933... Çin takvimine göre Akrep Yılı... Yakışıklı lejyoner Rick O'Connell ile korkusuz Mısır Bilimleri Uzmanı Evelyn'in 3000 yıl öncesinden çıkıp gelen düşman Imhotep'e verdikleri mücadelenin üzerinden 8 yıl geçmiştir.

Rick ile Evelyn artık evlidir ve Alex adını verdikleri oğullarıyla Londra'da yaşarlar. Sekiz yıl aradan sonra yolları yeniden Mısır'a düştüğünde Akrep Kral gerçeğiyle karşılaşırlar. Akrep Kral, askeri güç karşılığında ruhunu antik çağlarda tanrı Anubis'e satmıştır. Yüzyıllarca hayat ve ölüm arasındaki çizgide donup kalmış olan Akrep Kral ve ordusu öldürmeye hazırdır. Bu arada British Museum'da tutulmakta olan Imhotep mumyası, zincirleme gelişen olaylar soncunda canlanır ve dünyamızda yeniden boy gösterir.

Mumya Geri Dönüyor (The Mummy Returns) soluk kesici görüntüler eşliğinde adrenalin dozu yüksek bir korku ve gerilim öyküsünü esprili bir dille izleyiciye aktarıyor. Bu devam filminin yönetmenliğini yine Stephen Sommers üstlenmiş. Başroller için Brendan Fraser, Rachel Weisz, John Hannah, Arnold Vosloo, Oded Fehr ve Patricia Velasquez kamera karşısına geçti. İlk bölümdeki oyuncu kadrosu aynen korunurken ek olarak Dwayne 'The Rock' Johnson ve Freddie Boath katıldılar. Stüdyo çekimleri Londra'daki ünlü Shepperton Stüdyoları'nda yapılan Mumya Dönüyor'un dış mekan çekimleri ise Londra, Fas ve Ürdün'de gerçekleştirildi.

Yeni filmdeki öykünün en iyi biçimde işlenebilmesi için ilk Mumya'nın başarılı oyuncu kadrosunun yeniden kamera karşısına geçmesi hayati önem taşıyordu. Ancak kadronun ortak bir kararı vardı: Daha iyi bir senaryo ortaya konmadığı sürece devam filminde oynamayacaklardı. Yeni senaryo ortaya çıkınca hepsi birden filme evet dedi. Branden Fraser açısından Stephen Sommers ile bir kez daha çalışma şansı büyük önem taşıyordu.

İlkinde olduğu gibi bu filmde de aksiyon unsurunun büyük bölümü yine Brendan Fraser'ın omuzlarında. Ancak ilkinden farklı olarak bu filmde Rachel Weisz'in aksiyona daha çok katıldığını görüyoruz. Bunun için arkadaşı Patricia Velasquez ile birlikte eski Japon dövüş sanatları eğitimi alan Weisz filmin bitmiş halini izlediğinde kendiyle gurur duyduğunu söylüyor.

Mumya Geri Dönüyor'un kötü adamları da ilkine oranla çok daha görkemli... Güçlü Imhotep'e ek olarak bu kez şeytan ruhlu Meela ile antik çağlardaki ortağı Anck-Su-Namun devreye giriyor. Onların yanısıra Akrep Kral'a hizmet eden yaratıklar var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!