Herkesin konuştuğu dergi

Güncelleme Tarihi:

Herkesin konuştuğu dergi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 1999 00:00

Haberin Devamı

Çarpıcı röportajlar ve fotoğraflarla herkesin tercihi popüler bir dergiye imza atan Genel Yayın Yönetmeni Tina Brown'ın konukları blue-jeanler, plaj kıyafetleriyle son derece keyifli anları paylaştılar. Uçkurgate skandalından sonra ilk kez Talk dergisine konuşan ve Başkan'ın çapkınlıklarını yorumlayan Bayan Clinton partiye katılmadı. Talk Dergisi'nin okuyucularıyla buluşması havai fişeklerle kutlandı ve davetlilere kızarmış tavuklar ikram edildi.

Talk partisinde yazar Salman Rüşdi, model Kate Moss'un yanı sıra Rupert Everett, Demi Moore, Paul Newman, Elizabeth Hurley, Hugh Grant, Lauren Bacall, Liam Neeson ve Natasha Richardson gibi yıldızlar dikkat çekiyordu. Brown'ın sözcüsü Nadine Johnson, ‘‘Her alandan çok sayıda davetli dergimizin kimliğini yansıtıyor’’ dedi. Eski Dışişleri Bakanı Henry Kissinger ise dergiyi şöyle değerlendirdi: ‘‘Olağanüstü enteresan makalelerden oluşan şaşırtıcı bir yayın’’ İlk sayının kapağında Hillary Clinton, Gwyneth Paltrow ve Texas Valisi George W.Bush yer alırken, uçağıyla okyanusa çakılan John F.Kennedy'nin çok sayıda çocukluk fotoğrafı da bulunuyor.

HİLELİ RÖPORTAJ İDDİASI

‘‘Internet Gazetecisi’’ sıfatıyla ünlenen Matt Drudge, Bayan Clinton röportajının hileli olduğunu öne sürdü. Drudge, 20 yıl önce Bill Clinton'ın tecavüzüne uğradığını iddia eden Juanita Broaddrick adının söyleşide kasıtlı olarak gündeme getirilmediğine işaret etti. Bayan Clinton, Talk dergisiyle söyleşisinde, eşinin kadınlarla evlilik dışı ilişkilerinin ‘‘zaaftan kaynaklanan günahlar’’ olduğunu belirtmişti. Drudge, ‘‘Broaddrick'in iddiaları zaaftan kaynaklanan günahların eseri mi?’’ diye sordu. Matt Drudge'a göre, Tina Brown, söyleşi sırasında Hillary'ye, Broaddrick ile ilgili sorular yöneltilmemesini istedi ve söyleşinin son şeklini almasında da bizzat bulundu.

Matt Drudge'a göre, Juanita Broaddrick, 1978'de Arkansas'taki bir toplantıda öfkeyle Hillary'nin yanına gelerek ellerini tutup, ‘‘Bill için yaptıklarınızı takdir ediyorum’’ dedi. Broaddrick, o günlerde Clinton kampanyası için çalışıyordu. Clinton'ın tecavüz ettiğini yıllar sonra açıklayan Broaddrick bir hippi olduğunu ve evli olmasına rağmen bir başka erkekle ilişkisi bulunduğu için başından geçeni anlatsa da kimsenin inanmayacağını düşündüğü için konuşmadığını ifade ediyor. Tina Brown ise Drudge'nin iddialarını yalanlayarak, söyleşiyi yapan muhabirin istediği soruyu sorma hakkı olduğunu söyledi.

Karizmatik yönetici

Talk Dergisi'nin yıldızı hiç kuşkusuz Genel Yayın Yönetmeni Tin Brown New York'taki yayın dünyasının flaş yöneticilerinden Brown, popüler dergiler Vanity Fair ve The New Yorker'ın da editörlüğünü yaptı. İngiliz, 45 yaşındaki Brown özellikle dinamizmiyle çok sevilen bir yönetici. Bayan Clinton ile kapak konusu olan iddialı röportaj, tipik bir Tina Brown bombası. Cesur tercihleri, yarattığı şok kapaklarla bilinen Brown, Vanity Fair Dergisi'nde Demi Moore'un çıplak hamile fotoğrafını basarak geniş yankı uyandırmıştı. Brown, The New Yorker'daki fotoğraf seçiminde ise hiçbir kural tanımıyordu, her istediği görüntüyü basmasıyla meslektaşlarını şaşkına çeviriyordu. 1984'te 260 bin satan Vanity Fair, Brown'ın döneminde satışlarını dört misli artırmıştı. Brown 1992'de ayrlıdığında bir milyondan fazla satıyordu. The New Yorker'da ise tarzıyla dikkat çekti, ancak 1998'de ayrıldığında dergi borç batağındaydı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!