Herkesi kucakladık

Güncelleme Tarihi:

Herkesi kucakladık
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2011 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, dün partisinin listesinin YSK’ya ulaştırılmasından sonra Genel Merkez’de yaptığı açıklamada AK Parti adaylarının uzun ve kapsamlı bir çalışma sonucu belirlendiğini açıkladı.

Haberin Devamı

“Listemiz asla ve asla bir tek kişinin iradesiyle şekillenmiş bir liste değildir” diyen Başbakan, şunları söyledi:

Teşkilatın iradesi var
Listemiz asla ve asla tek kişinin iradesiyle şekillenmiş bir liste değildir. Bir haftalık çalışmamız, bir üst kurul çalışmasıyla ancak tabandan itibaren temayül yoklamalarıyla teşkilatımızın en ücra köşesine kadar hepsinin iradesini kapsayan bir çalışma yapıldı. Bir kişinin yaptığı çalışmayla yürütüldü gibi yaklaşımlar, AK Parti listesinin hazırlanış süresine ve bu süreçte yer alan arkadaşlarımıza yapılan açık bir haksızlıktır. Özellikle ülkemin dört bir yanında bu süreci başarıyla yürüten arkadaşlarımıza ve bu sürece demokratik iradesini katan teşkilatımın tüm birimlerine teşekkür ediyorum.
Seçim, tarihi önemde
Oluşan liste son derece hassas bir biçimde ilgili tüm kesimlerin görüşleri alınarak hakkaniyet, liyakat ve ehliyet ölçüsü gözetilerek belirlenmiştir. Bu liste ile sadece milletvekili belirlemekle kalmıyoruz aynı zamanda Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek Türkiye’ye yeni hizmetler eserler kazandıracak bir kadroyu oluşturuyoruz. 12 Haziran seçimlerinin ülkemiz açısından tarihi önemde olduğu bilincinde hareket ediyoruz. AK Parti iktidarı olarak hedefimiz sadece seçimden birinci parti olarak çıkmak veya iktidarımızın devamı değil, daha büyük ve donanımlı bir meclis grubuna sahip olabilmektir.
Adaylarımızı belirlerken de etnik köken, din, mezhep ayrımı yapılmadı. AK Parti’de mezhep, meşrep ayrımı görmeyeceksiniz. AK Parti’de sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tümünü kucaklayan bir anlayışı ve halkın tümüne hizmet eden bir anlayışı göreceksiniz.
Start 18’inden sonra
AK parti siyasette değişimin öncüsü olan bir harekettir. Listelerimizin oluşumunda da değişim ruhunu yansıtmaya çalıştık. Mevcut 167 vekil listede bulunmuyor. Listede bulunmamak veya yer bulamamak siyaseten silinmek, tasfiye edilmek anlamına gelmez.
Önümüzde tam 2 ay var. Bu 2 aylık süre içinde inşallah 15 veya 16’sı gibi seçim beyannamemizi açıklayacağız. Ardından 18’inde Arena’da adaylarımızı tek tek tanıtacağız. Böylece Anadolu’nun yollarına düşeceğiz ve seçim kampanyamızı da başlatmış olacağız.

Haberin Devamı

Bakanlar sahil şeridinde

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, güven sorunu yaşadığı sahil şeridinde bakanlarını kaydırdı. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım İzmir, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan Mersin, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül Antalya’dan aday gösterildi. Diyarbakır’da Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker’in dışında hiçbir milletvekili listeye giremedi. Şanlıurfa’da 8 milletvekilinden 5’inin üstü çizildi.
Alparslan Türkeş’in oğlu ekonomist Ahmet Kutalmış Türkeş, İstanbul ikinci bölge yedinci sıradan AK Parti adayı oldu. En genç aday 26 yaşındaki İşletme yöneticisi Ahmet Yıldız oldu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün memleketi Kayseri’de mevcut 5 milletvekili yerini korudu. Meclis’in aktif isimlerinden görme engelli Lokman Ayva liste dışı kalırken, listede 11 engelli aday yer aldı.
“Başörtülü aday yoksa oy da yok” kampanyaları sürerken Erdoğan, sürpriz şekilde listesine türbanlı aday aldı. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Gülderen Gültekin (37), Antalya 13. sırada yer aldı. Gültekin’in derslere girmeden önce başını açması dikkat çekti.
Yüzde 61’i üniversiteli
AK Parti’nin milletvekili adaylarının yüzde 60.73’ünün üniversite diploması bulunuyor. Adaylarının yüzde 20.36’sı ise lisans üstü eğitime sahip. 550 milletvekili adayından yüzde 12.36’sının doktorası bulunan AK Parti’de lise mezunu aday oranı yüzde 3.64, ortaokul mezunu aday oranı yüzde 1.82, önlisans mezunu adayların oranı ise yüzde 1.09 oldu. AK Parti adaylarının öğrenim durumlarına göre sayısal dağılımı da şöyle: Doktora: 68, Lisans Üstü: 112, Lisans: 334, Lise: 20, Orta: 10, Ön Lisans: 6, Genel Toplam: 550.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!