Herkes sonuca saygı duysun

Güncelleme Tarihi:

Herkes sonuca saygı duysun
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2012 00:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerin 5 ay öne alınarak, 27 Ekim 2013’te yapılmasına ilişkin Anayasa değişikliği oylamasının referandum eşiğinde çıkmasını, “O konuda parlamentoda bir oylama yapıldı. Çıkan sonuca herkesin saygı duymasını bekleriz” diye değerlendirdi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün nasıl bir tavır izlemesini beklediklerine yönelik bir soruya ise “Cumhurbaşkanı’nın önüne gidince tavrını göreceğiz” diye karşılık verdi. Eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte katıldığı 49’uncu Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin ödül töreni sonrası, geceyi kızı Azime Aslı Nadir’in evinde geçiren Kılıçdaroğlu, dün Gazipaşa’da, atık su arıtma tesisini açtı. Kılıçdaroğlu, konuşmasında şunları söyledi:

Bu mühimmatı bir görelim

“Huzura ihtiyacımız var. Barışa ihtiyacımız var. Bir arada dostça yaşamaya ihtiyacımız var. Komşularımızla savaş noktasına geldik. Barış dururken, beraber yaşamak varken, ticaret yapmak, kültürel değişim yapmak varken, ortak tarihimizi daha iyi noktaya taşımak varken niye savaş istiyoruz? Çocuklarımız neden savaş alanlarında ölecek? Silah, mühimmat çıktı diyorlardı. Şimdi bütün millet bekliyor, çıkan mühimmat nedir, vatandaş görmek istiyor. Suriye ile gelinen noktanın açıklaması ‘Suriye’de demokrasi yok’ olamaz. Katar’da, Bahreyn’de, Suudi Arabistan’da demokrasi mi var?  Türkiye’de öğrenci ‘Parasız eğitim istiyorum’ diyor, hapse atıyorsun, sonra dönüp Suriye’de demokrasi yok. Önce sen kendi ülkende demokrasi ve özgürlükleri getireceksin ki inandırıcı olacaksın. ” 
Gazi eylemine CHP desteği

Haberin Devamı

TÜRKİYE Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği, Tandoğan Meydanı’nda miting yapmak için Ankara Valiliği’ne başvurmuş, Valilik güvenlik gerekçesiyle mitingin iptal edildiğini bildirmişti. Dün dernek tarafından miting iptalini kınamak için eylem düzenlendi. Eyleme, CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan da destek verdi. Tarhan, Ankara Valiliği’nin mitinge engel olup bir susturucu görevi yaptığını belirterek, “Aslında zorba bir yönetim olduğunu hepimiz biliyoruz. Bunun anlamı sizlerin görünmez kılınmaya çalışılıyor olmasıdır. PKK-AKP kardeştir, bunu burada ilan ediyorum. PKK, AKP, Habur kardeşliği, Oslo kardeşliğiyle şehirlerimize doldurdukları ve göz yumdukları bombalarla bize unutulmaz acılar yaşattılar” dedi. Grup yapılan basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.  Miraç YURTSEVEN / ANKARA

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!