Her yer Gezi

Güncelleme Tarihi:

Her yer Gezi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2013 00:00

Eylemciler Gezi Parkı’ndan çıkarıldı ancak her park onların oldu. Eylemciler Beşiktaş, Beyoğlu, Kadıköy, Üsküdar, Esenyurt, İkitelli, Okmeydanı, Eyüp gibi bir çok ilçede parklarda forumlar düzenliyorlar. Hakları, gelecekleri ve ne yapacaklarıyla ilgili tartışıyorlar.

Haberin Devamı

Gezi Parkı’nda eylemcilerin polis müdahalesiyle parktan çıkarılmasıyla, eylemler boyut değiştirerek başka parklara geçti. Beşiktaş Abbasağa Parkı, Beyoğlu Cihangir Parkı, Maçka Parkı, Kadıköy Yoğurtçu Parkı, Üsküdar Doğancılar Parkı, Kozyatağı Kriton Curi Parkı, Sarıyer Çelik Gülersoy Parkı ve Kartal, Sarıgazi, Beylikdüzü, Bahçelievler, Esenyurt, İkitelli, Okmeydanı ve Eyüp’teki parklarda her gece forumlar düzenleniyor. Forumlar saat 21.00’de aynı anda başlıyor. Gezi Parkı’ndaki direniş sırasında yayın yapan Çapul TV de Abbasağa ve Yoğurtçu parklarından forumları internetten canlı yayınlıyor.

DİREN KADIKÖY

Kadıköy’de bulunan Yoğurtçu Parkı’nda dün akşam 3’üncüsü düzenlenen “Diren Kadıköy” forumuna katılım önceki gecelere oranla çok daha yoğundu. Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı forum, Gezi Parkı protestoları sırasında polis müdahalesinde hayatlarını kaybeden Ethem Sarısülük, Abdullah Cömert ve Mehmet Ayvalıtaş için yapılan saygı duruşuyla başladı. Atölye, sosyal medya ve iç organizasyon masalarının hazır bulunduğu forumda çaycı ve kütüphane de hizmet verdi. Sırayla konuşulan forumda Gezi Parkı referandumu önplana çıktı. Konuşmacılar, “temel haklarımızı referanduma götürmeyelim” görüşünü savundu. Yaşlı bir konuşmacının, “Gençlerimiz, sizi apolitik antisosyal sanıyorduk. Şimdi hepinizden özür diliyorum. Sizden öğreneceğimiz çok şey var” diye konuşması alkış aldı.

ANNEM KAZLIÇEŞMEYE BEN BURAYA

Beşiktaş’taki Abbasağa Parkı’nda düzenlenen halk forumunun da 4’üncü günüydü. Forumun giriş bölümünde “Bu parklardan nasıl bir siyasi hareket çıkabilir” konusunun tartışılabileceği duyuruldu. “İlk etapta belediye seçimleri için çalışılabilir” denildi, bu süreçte kazanılan tecrübelerle birlikte de genel seçimlere dahi gidilebileceği ifade edildi. Her kesimden, inançtan, yaştan, cinsel eğilimden insanın mikrofonla görüşlerini ifade ettiği forumda “Benim annemle babam da Kazlıçeşme’de mitinge gitti ama ben burdayım, korkmayın” diyen gençle, “3 hafta öncesine kadar Survivor izleyen insanlardık, Gezi Parkı’ndan ayrılamaz olduk” diyen 45 yaşındaki bir kişinin sözleri büyük destek gördü. Gazi mahallesinden selam gönderen de, “Gezi Parkı’nda cenneti gördüm, Ramada Otel’de biber gazlarının altında namaz kaldım” diyen inançlı bir kadın da vardı. Forumda, sağlık, hukuk, eğitim, basın gibi mesleklerden olanlar istişare grupları oluşturdu.

RAHATSIZ ETMEMEK İÇİN ALKIŞ YOK

Yoğurtçu Parkı’ndaki forum sırasında çevredeki evlerde oturanları rahatsız etmemek için konuşmacılar alkışlanmadı. Bunun yerine dinleyiciler ellerini havaya kaldırarak salladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!