Güncelleme Tarihi:
Festivali yaklaşık 50.000´e yakın kişi izledi. Sponsorsuz Barışarock, gönüllüler tarafından örgütlendi. Her çarşamba İstiklal Caddesi'nde Karakedi Kültür Merkezi'nde 19'da bir araya geldiler ve yapılacakları konuştular. Toplantılar ise yardım etmek isteyen herkese açıktı.
Festivalde iki gün boyunca Anima, Aylin Aslım, Bulutsuzluk Özlemi, Catafalque, Çamur, Çilekeş, Deli, Demirhan Baylan, Demir Demirkan, Erdal Bayrakoğlu, False in Truth, Gevende, Işığın Yansıması, Kara Güneş, Kara Kedi, Kardeş Türküler, Kurtalan Ekspres, Koma Revşen, Moğollar, Mor ve Ötesi, Nidal (Suriye), Pinhani Redd, Soulitary, The Blow Ups (İngiltere), Turgut Berkes, Yaşar Kurt, Yolgezer ve Zardanadam sahne aldı. Sanatçı ve topluluklar festivale ücretsiz olarak katıldı.
Barışa Rock,“Rock'n Coke Festivali”ne tepki olarak 2003 yılından beri düzenleniyor. Kurulma nedeni gazlı içeceğin isyanın simgesi olan rock müziği ele geçirdiği görüşüydü.
İlk yıl olduğu gibi Coca Cola´ya olan tepki çok büyük değildi, onların tabiriyle gazlı içecek yerlere dökülmedi ama Barışa Rock hala bir karşı festival olma özelliğini koruyor. Ayrıca başlarda olduğu gibi iki festival artık aynı tarihlerde yapılmıyor.
Festival alanında, 78'liler Vakfı Girişimi, Anti-Nükleer Cephe, Anarşist Blok, Amargi, Birleşik Metal İş, Cumhuriyet Gazetesi, DİSK, Edirne Roman Derneği, Haydarpaşa İnisiyatifi, Gökkuşağı Vosvosları, Lambda Eşcinsel Sivil Toplum Kuruluşu, Mor Çatı Kadın Sığınma Vakfı, Vapurlarımızı Vermiyoruz İnisiyatifi'nin yanı sıra bazı kuruluşlar ve sivil toplum örgütleri de stand açtı.
Festival kapsamında, konserlerin yanı sıra film gösterimleri, sanat atölyeleri ve söyleşiler gerçekleşti.