Her ülke bir konuda, Türkiye kayısıda bir numara!

Güncelleme Tarihi:

Her ülke bir konuda, Türkiye kayısıda bir numara
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2013 15:08

“Doghouse Diaries” adlı tasarım şirketinin hazırladığı, dünyanın tüm ülkelerinin lider olduğu konuları gösteren harita, internette paylaşılma rekorları kırdı.

Haberin Devamı

Türkiye’nin dünyanın “kayısı” lideri olarak gösterildiği haritanın yaratıcısı Rafaan Anvari, şirketin internet sitesinde yaptığı açıklamada, “Dünyadaki tüm ülkeler bir konuda bir numaradır. Ülkelerin lider olduğu konular bazen iyi, bazen kötü, bazense sadece komiktir. İşte bu harita tüm ülkelerin dünya lideri olduğu konuları gösteriyor” dedi.

Haritada ABD’nin çim biçme makinelerinin neden olduğu ölümlerde, İngiltere’nin ise faşist oluşumlarda dünya lideri olduğu belirtiliyor.

Moldova’nın küçük hacmine rağmen dünyanın en çok alkol tüketen ülkesi olduğu belirtilirken, dünyanın en çok kokain kullanan ülkesinin de İspanya olduğu iddia ediliyor.

Anvari haritada kullandıkları bilgilerin çoğunu Wikipedia’dan aldıklarını belirtirken, en başta bazı hatalar yaptıklarını ancak tüm dünyadaki takipçilerinden gelen düzeltmelerle haritayı hatasız hale getirmeye çalıştıklarını belirtti.

Haberin Devamı

Birleşmiş Milletler’in yiyecek ve tarım organizasyonunun yayınladığı FAOSTAT rakamlarına göre Türkiye 716 bin 415 tonluk kayısı üretimi ile dünya lideri. Türkiye’yi İran, Pakistan ve Özbekistan takip ediyor.

Her ülke bir konuda, Türkiye kayısıda bir numara

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!