Her Telden Hafta Sonu

Güncelleme Tarihi:

Her Telden Hafta Sonu
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2011 17:10

Bu hafta her telden konserlerle bir hafta sonu bekliyor bizi. Geçtiğimiz Ekim ayında da İstanbul’a gelen Parov Stelar Band yoğun ilgi görmüştü. Ekibin saksafoncusu Max the Sax, bu hafta sonu yeniden İstanbul ve Ankara’da sahne alacak. Ayrıca Detroit Techno müziğinin en önemli ismi Derrick May'de bu akşamın en önemli seçenekleri arasında.

Demet Güven  
Haberin Devamı


Detroit müziğinin krallarından biri olarak nitelendirilen ve Detroit Technosunu ortaya çıkaran müzisyenlerden biri olan Derrick May, Red Bull Music Academy Club night organizasyonu kapsamında, 4 Mart Cuma gecesi 11:11’de performans gösterecek.Techno müzik severler bu geceyi kaçırmasın derim. 
Saat 23:00'de başlayacak gecenin bilet fiyatı 35 TL.

Kendisi 11:11’deki performansı haricinde Academy vesilesiyle 5 Mart Cumartesi The Hall'da saat 13.00'de bir de atölye düzenliyor.

Neyse ki Derrick May ile aynı günde sahne almayacak olan bu haftasonun en dikkat çeken diğer ismi ise Parov Stelar Band ekibinden Max the Sax... Geçtiğimiz Ekim ayında İstanbul’da canlı grubuyla hafızalardan silinmeyecek bir konser veren Parov Stelar, bu sefer Parov Stelar Band’in enerjik saksafoncusu Max the Sax eşliğindeki DJ seti ile bu hafta sonu İstanbul ve Ankara’da karşınızda olacak.

Haberin Devamı

Günümüz nu-jazz müzisyenleri arasında özgün bir yere sahip olan ve Elektro-swing müzik türünün doğmasında başrolü üstlenen Parov Stelar, uluslararası ününü 2009 yılında çıkardığı “Coco” albümü ile daha da pekiştirdi. Toplamda yayınladığı dört albümü ve sayısız single’ı, dünyanın her yerinde en önemli kulüp ve festivallerde yer aldı.

Parov Stelar feat. Max the Sax, 4 Mart Cuma akşamı saat 23:00’de Ghetto sahnesinde yerini alıyor. Bilet fiyatı 40 TL.

5 Mart Cumartesi ise Ankara Saklıkent’te olacak. Saat 22:00’de başlayacak müzik ziyafetinin bilet fiyatları ise tam: 45 TL, öğrenci: 35 TL



İşte bu haftanın tüm konserleri;

Zuhal Olcay - Bülent Ortaçgil
Türk Pop müziğin güçlü yorumcuları Zuhal Olcay ve Bülent Ortaçgil, 4 Mart Cuma gecesi Romeo Juliet İstanbul’da aynı sahneyi paylaşıyorlar.

İki usta sanatçının unutulmayan şarkıları yeniden yorumlayacakları büyülü gece saat 22:00’de başlıyor. Bilet fiyatı ise 67,50 TL.


Okay Temiz & Oriental Wind

Türkiye’nin önde gelen caz sanatçılarından Okay Temiz, Oriantal Wind adlı grubuyla beraber 4 Mart Cuma akşamı Salon İKSV’de sahne alıyor.

Haberin Devamı

1972’de Okay Temiz tarafından Stockholm’de kurulan Oriental Wind, İskandinavya ve Avrupa'nın tanınmış caz müzisyenlerini bir araya getiriyor. Henüz "dünya müziği" kavramının var olmadığı bir dönemde bu müziği senelerce icra eden topluluğun konseri saat 21:30’da başlıyor. Bilet fiyatları ise tam: 34 TL. öğrenci 22,50 TL.


5: Ağıryürüyen & Büyükberber & Eraslan & Erdoğan

Gelenekselden çağdaş doğaçlamaya uzanan, farklı geçmişlere sahip beş muhteşem Türk müzisyeni bir araya getiren “5” projesi, 4 Mart Cuma akşamı Borusan Müzik Evi’nde müzikseverlerin karşısına çıkıyor.

Farklı diller ve tarzlarda aynı rahatlıkta söyleyen bir vokal “Sumru Ağıryürüyen”, bas klarnetin en önemli isimlerinden biri “Oğuz Büyükberber”, çelloda başarılı bir doğaçlama ustası “Anıl Eraslan” ve başarılı bir besteci-gitarist” Cenk Erdoğan” dan oluşan grubun konseri saat 21:30’da başlayacak. Bilet fiyatı ise 23 TL.

Haberin Devamı


Teoman

Türk rock müziğinin en başarılı müzisyenlerinden Teoman, 4 Mart Cuma gecesi Jolly Joker Balans’da sahne alıyor.

2009 yılında çıkardığı son albümü "İnsanlık Halleri"nin yanı sıra eski albümlerinden sevilen parçalarını da seslendirecek olan sanatçının konseri saat 22:00’de başlıyor. Bilet fiyatları ise 56 TL. VIP: 110 TL.


Hilary Kole Quartet
Müzik kariyerine efsanevi Rainbow Room’da sahne alan en genç sanatçı ünvanı ile başlayan ve hem sesi hem güzelliği ile çok ilgi çeken Hilary Kole, 4 Mart Cuma ve 5 Mart Cumartesi akşamları 2 gece üst üste İstanbul Jazz Center’da sahne alıyor.

En önemli Amerikan caz kadın şarkıcıları arasındaki yerini almış bir sanatçı olan Hole’un konserleri saat 21:00’de başlıyor. Bilet fiyatları ise tam 39,50 TL. öğrenci 28,50 TL.

Haberin Devamı


Bedük

Türkiye'de ki müzik piyasasına yepyeni bir açılım ve soluk getiren, aynı zamanda Türkiye’de dans müziğin kahramanı olarak tanınan Bedük, 5 Mart Cumartesi gecesi yeniden İndigo sahnesinde.

Go albümü ile Avrupa ve Amerika'da yasal platformlarda yerini almasıyla global bir müzik yaptığını bir kez daha göstermiş olan Bedük”ün performansı saat 23:00’de başlıyor. Gecenin bilet fiyatları ise tam: 35 TL. öğrenci 25 TL.


Cem Adrian

Son albümü “Kayıp Çocuk Masalları”nı yayınlayan, sesi  ve cesur yorumuyla geniş kitlelere hitap eden Cem Adrian, 5 Mart Cumartesi gecesi Bağdat Caddesi’nde ki Balans Brau’da sahne alıyor.

İnsanın dönüp dolaşıp varacağı yerin yine kendisi olduğunu vurguladığı 12 şarkıdan oluşan bu albümünde ki tüm şarkıların söz, müzik ve aranjelerinin yine kendisine ait. Adrian’ın konseri saat 21:30’da başlıyor. Bilet fiyatı ise 34 TL.

Haberin Devamı


Balkan Gecesi: Varyasyonlar

Türkiye’nin ve Romanya’nın en dinamik, canlı ve keyifli iki orkestrası 5 Mart Cumartesi akşamı muhteşem bir projeyle İş Sanat’ta bir araya geliyor. Bugüne kadar farklı kültürlere ait ritim topluluklarıyla hem yurt içi hem de yurt dışında sayısız konserler veren Yarkın Ritim Grubu bu defa Romanya Çingene müziğinin son dönemde dünyadaki en iyi temsilcisi Mahala Rai Banda ile aynı sahneyi paylaşacak.

Projenin isminden de anlaşılacağı gibi Varyasyonlar (Çeşitlemeler) Balkan ezgilerinin ağırlıkta olacağı yerinizde oturamayacağınız bir konser vaat etmekte. Toplam 19 kişilik orkestra ile sahnelenecek Varyasyonlar, saat 20:00’de sahne alacak. Konserin bilet fiyatları ise tam: 28 TL. öğrenci: 23 TL.


Yüksek Sadakat

Bu sene ki Eurovision temsilcimiz Yüksek Sadakat, 3. albümü tamamlamasının ardından 5 Mart Cumartesi akşamı Jolly Joker Balans sahnesinde  kaldığı yerden konserlerine devam ediyor.

Saat 21:00’de başlayacak gecenin bilet fiyatları ise 34 TL. VIP 67 TL.

 
Flashback Unit
Geçmişten günümüze popüler olmuş, hepimizin kalbinde yer etmiş rock, soul, funk ve disco parçalarını house müzik ekseninde yorumlayarak bambaşka bir form veren Flashback Unit, 5 Mart Cumartesi gecesi yine İstanbul Live’da.

Cüneyt Yamaner, Anıl Taşhan, Müge Zümrütbel ve Can Bora Genç’ten oluşan Flashback Unit’in performansı saat 21:30’da başlıyor. Bilet fiyatı ise 23 TL.


Badem
Müzik dünyasında kendine özgü bir yer edinen Badem, 5 Mart Cumartesi gecesi Bronx Pi Sahne’de.

Akustik tınıları, çok sesli vokal düzenlemeleri, sıcak ve samimi müzikal atmosferiyle çok beğenilen grubun konseri saat 22:00’de başlıyor. Konserin bilet fiyatları ise tam 23 TL. öğrenci 18 TL.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!