Her şeyi unutun, çocukluğunuza dönün

Güncelleme Tarihi:

Her şeyi unutun, çocukluğunuza dönün
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2008 15:49

C.S. Lewis'in romanından uyarlanan Narnia Günlükleri serisinin ikinci filmi bu hafta sonu gösterime giriyor. Çocuklar ve içindeki çocuğu hep koruyanların büyük keyif alacağı filmin yönetmen koltuğunda Andrew Adamson var. Bakalım The Chronicles of Narnia: Prince Caspian (Narnia Günlükleri: Prens Kaspiyan ) filminde neler olacak.

Haberin Devamı

İŞTE FİLMİN FRAGMANI

Serinin 2005 tarihli ilk filmi olan Narnia Günlükleri: Aslan, Cadı ve Dolap'taki inanılmaz olaylardan bir yıl sonra efsanevi ülkeye dönen kahramanlarımız, Narnia’da 1300 yıldan fazla süre geçtiğini farkederler.

Onlar Narnia’dan uzaktayken, Altın Çağ sona ermiş, hafızalarda güzel bir anı olarak kalmıştır. Ülkenin konuşan hayvanları ve mistik yaratıklarından geriye çok azı kalmıştır. Hakimiyeti, acımasız Lord Miraz ele geçirmiştir ve onun liderliği altındaki Telmarin adındaki yeni bir insan ırkı, ülkenin her yerine yayılmıştır. Narnia’nın kudretli aslanı ise uzun zamandır ortada görünmemektedir.

Pevensie Kardeşleri Narnia’ya çağıran, ülkenin yeni insan ırkı olan Telmarine’lerin tahtının genç varisi Prens Kaspiyan’dır. Kötü ruhlu amcası Miraz’a karşı giriştiği mücadelede dört kardeşin yardımına ihtiyaç duymaktadır. Huysuz cüce Trumpkin, cesur yürekli fare Reepicheep ve güvenilmez Kara Cüce Nikabrik’in yardımını alan Pevensie kardeşler, Narnia ülkesini eski güzel günlerine geri döndürmek için büyük bir maceraya atılacaklardır…

Haberin Devamı

İLK FİLM YÖNETMENE OSCAR ADAYLIĞI GETİRDİ 

Filmin yönetmenliğini, Shrek, Shrek 2 ve Narnia Günlükleri: Aslan, Cadı ve Dolap adlı filmleriyle yedi dalda Oscar adaylığı ve iki dalda Oscar ödülü kazanan yönetmen Andrew Adamson yapmış. Senaryoyu ise C.S. Lewis’in aynı adlı kitabından yola çıkarak Andrew Adamson, Christopher Markus ve Stephen McFeely birlikte kaleme almışlar. Başrollerde Ben Barnes, Georgie Henley, Skandar Keynes ve William Moseley var. Görüntü yönetmenliğini Karl Walter Lindenlaub üstlendiği filmin müzikleri ise Harry Gregson-Williams’a ait.

Yönetmen Adamson, filmle ilgili görüşlerini “Sevdikleri ülkeye geri dönen ama o ülkenin artık var olmadığını gören çocukların yküsü… Bu açıdan bakınca ikinci filmin ergenlik, büyüme ve macera anlamına geldiğini söyleyebilirim.” sözleriyle dile getiriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!