Her ihtiyaca farklı model

Güncelleme Tarihi:

Her ihtiyaca farklı model
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2005 00:18

Bu sayıda test ettiğimiz modellerden biri sık seyahat edenlere diğeri karanlıkta flaşsız çekim yapmak isteyenlere göre.

Mükemmel ufaklık: CYBER-SHOT T7

Sony’den ultra ince yapıda yepyeni bir model: Cyber-shot T7. Özellikle yarı profesyonel ve amatör kullanıcıların kesinlikle kayıtsız kalamayacağı bir ürün. Boyutları ile teknolojik özellikleri arasındaki ters orantı gerçekten şaşırtıcı düzeyde. Kredi kartı boyutlarına sahip olması, Cyber-shot T7’yi yanınızdan ayıramayacağınız bir dost konumuna sokuyor. 9.8 mm kalınlığı (en ince yeri), hafifliği, size cebinize koyup istediğiniz yere gitme özgürlüğü veriyor. Sony’nin denediğim diğer modellerinde de hayran olduğum 2.5 inç boyutunda ve son derece kaliteli ekranı (parlak ışıklı ortamlarda bile rahat ve net görüntü sunan Clear Photo LCD ve Hibrid teknolojisi), bu küçük modelde de mevcut. Modelin ufaklığı ile ters tek büyük özelliği bu kaliteli dev ekranı değil. 1 sn gibi kısa sürede fotoğraf çekmeye hazır hale gelmesi, 5.1 efektif megapiksel çözünürlük, dışarı doğru açılım yapmadan kendi içinde 3x optik zum yapabilen lensi, 1 cm’ye kadar makro çekim yapabilmesi teknolojik diğer büyüklükleri.

10 adet sahne seçme modu kullanıcılara değişik ortamlarda en iyi sonucu alacak seçenekleri otomatik olarak sunuyor. USB 2.0 yüksek hızla veri aktarımı, PictBridge özelliğine sahip olması da uyumlu bir yazıcıya direkt bağlanabilme olanağını sağlıyor. Oldukça spesifik bir özellik olabilir ama deneme yaptığım çekimlerde en hoşuma giden özelliklerinden biri makro çekimi oldu. "Büyüten cam konumu" ile 1 cm’ye kadar çok net ve keskin makro çekimler yapabildim.

Titretmeyen makine: PANASONIC DMC-FX7

Çekim esnasında, özellikle yetersiz ışık ortamlarında, el titremelerinden kaynaklanan kötü resimlerden yine Panasonic’in Lumix serisinden bir model ile kurtuluyoruz: DMC-FX7. Mega OIS (Optik Görüntü Sabitleyici) özelliğinin kullanıldığı bu modelde bulanık ve dalgalı görüntüler engelleniyor ve net görüntü elde etmek kolaylaşıyor. Daha önce Panasonic video kamerasında test ettiğim ve son derece başarılı sonuçlar aldığım bu teknolojiyi, kompakt bir fotoğraf makinesinde da denemek ve aynı heyacan verici sonuçları almak gerçekten keyif verici. Yetersiz ışıklı ortamlarda ayrı ayrı yaptığım çekimlerde, normal çekimlere göre inanılmaz başarılı sonuçlar elde ettim; bu teknoloji ile net görüntüler elde etmek inanılmaz kolaylaşmış durumda. Mega OIS in farkı, titremeden kaynaklanan hatalı çekimleri sayısal yerine optik olarak çözmesi. Titreme merceklerin hareketi ile engelleniyor. Dünyaca ünlü Leica DC Vario-Elmarit lenslerin kullanılması DMC-FX7’nin kalitesini oluşturan önemli bir özellik. Çekimler sonucu elde ettiğim keskin ve net sonuçlar kaliteli lensin önemini açıkça gösteriyor. Bu kaliteyi sağlayan bir diğer unsur ise "Venus Engine II LSI" mekanizması. Küçük ve hafif dizaynı ile göz kamaştıran bu makinenin 2.5 inçlik TFT LCD ekranı kaliteli ve net görüntüler sunuyor. 5 megapiksel çözünürlüğü ve 3 optik zumu, ardarda beklemeden çekim yapabilme imkanı artı özellikler olarak ön plana çıkıyor.

A’dan Z’ye Sayısal Fotoğraf

"Computer Active " dergisinin 2. sayısında konu "A’dan Z’ye Sayısal Fotoğrafçılık". Dergi, hediye CD’si ile birlikte, sayısal fotoğraf tutkunlarını yakından ilgilendiren birbirinden ilginç konuları içeriyor. CD’de ACDSee 5.0 gibi 6 tam sürüm program da bulunuyor. 82 sayfada fotoğraf makinesi bakımı, fotoğrafları düzenlemeye yarayacak yardımcı yazılımlar, depolama araçları ve sık sorulan sorular gibi son derece cazip ve bilgilendirici konular ele alınmış. Dergi sayısal fotoğraf meraklıları için kaçırılmayacak bir fırsat.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!