Hem merhum hem yaşayan pilotlar suçlu

Güncelleme Tarihi:

Hem merhum hem yaşayan pilotlar suçlu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2014 01:12

Isparta’da 2007’de 57 kişinin öldüğü uçak kazasıyla ilgili dünkü duruşmada, sanıklardan Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Ali Murat Ersoy kazanın nedeninin pilotaj hatası olduğunu iddia etti.

Haberin Devamı

Ersoy şöyle dedi: “Pilotaj hatası çünkü kodlamalar yanlış girilmiş. Uçak olmaması gereken bir yerde. Yere yaklaşım cihazı arızalı. Ve bu cihaz 15 gündür arızalıymış. Pilotlar bunu bilerek uçmuşlar. Bu uçağa takıldığında arıza kaydı verilmiş. Bunu teknisyen ve pilotlar bilerek teslim almışlar. O nedenle hem merhum pilotlar, hem de hayatta olan diğer pilotlar ile Word Focus’un ilgili yönetim kademesiyle teknisyenleri, bilinçli taksir suçunu işlemişlerdir.”

Duruşma çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan müdahil Avukat Şehnaz Doğan Yüzer, “7 yıldır söylediğimizi şimdi Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı söylüyor. Bizden sürekli bilgi ve belge gizlendi. Olayların üzeri örtülmeye çalışıldı. Mahkeme bilinçli taksirden yargılama yolunu açınca, Ersoy’un ki gibi ifadeler ortaya çıkmaya başladı. Bütün yanlışlıklar eksiklikler yavaş yavaş ortaya çıkacak” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

30 Kasım 2007 günü Atlasjet’in İstanbul-Isparta seferini yapan World Focus’tan kiraladığı yolcu uçağı, Süleyman Demirel Havalimanı’na inişe geçtiği sırada Keçiborlu Türbetepe Mevkii’nde düşmüş, kazada 7’si mürettebat 57 kişi yaşamını yitirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!