Helikopterleri havaya uçuracaklardı

Güncelleme Tarihi:

Helikopterleri havaya uçuracaklardı
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2008 15:53

TUNCELİ'de güvenlik güçlerinin PKK’lı teröristlere yönelik sürdürdüğü ‘Sancak 2’ operasyonunun yoğunlaştığı Kutuderesi kesiminde, helikopterlerin ineceği tepelere teröristlerin yerleştirip uzaktan kumandayla infilak ettirmeyi planladıkları 60 kiloluk 3 bomba son anda fark edilerek etkisiz hale getirildi.

Haberin Devamı

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/38_banner.gif

Tunceli kırsalında başlatılan ‘Sancak 2’ adlı bahar operasyonları, hava destekli olarak aralıksız sürdürülüyor. Operasyon kapsamında eylem hazırlığında oldukları belirlenen 30 teröristin bulunduğu tespit edilen Kutuderesi Vadisi, Kırmızıdağ, Çıralı, Gökçek, Güleç Köyleri kırsal kesimine bu sabah saatlerinde Skorsky helikopterlerle Jandarma Özel Harekat Timleri indirildi. Komandolar sarp kayalıklar, ormanlık alanlarda didik didik teröristlerin izini sürerken, Kobra tipi helikopterler de teröristlerin bulunabileceği alanları bombaladı.


3 AYRI YERE BOMBALI TUZAK


Tunceli kent merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Kutuderesi Vadisi’nde güvenlik güçlerinden kaçmaya çalışan teröristlerin, sarp ve kayalık alanlara doğru hareket ettikleri gözlendi. Bölgeye takviye birlikleri taşıyan helikopterlerden biri Kutusırtı Tepe'ye inince, çevrede güvenlik önlemi alan askerler, bir bombalı tuzağı fark etti.


Önlem alınarak yapılan aramada bu tepeye 5'er kiloluk kavanozlar halinde yerleştirilen, basma düzenekli iki bomba bulundu. Bu bombalar Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı’ndan bölgeye giden bomba uzmanları tarafından etkisiz hale getirilirken, diğer tepelerde de bombalı tuzak olabileceği düşüncesiyle, helikopter uçuşları durduruldu.


50 KİLOLUK BOMBA


Yapılan aramada bölgede helikopterlerin sürekli iniş yaptığı en stratejik tepe olan Zırn Tepe'de, 20 ve 30 kilogramlık, tahrip gücü yüksek bomba ele geçirildi. Fark edilemesin diye iki plastik bidon içine yerleştirilen amonyum nitrat ve fuil oil ile yapılan, oto alarm sistemi ile uzaktan kumandayla infilak ettirilmek üzere hazırlanmış bombanın, üzerinin naftalinle kaplandığı dikkati çekti.


Bomba uzmanları bu patlayıcıyı da etkisiz hale getirirken, askeri yetkililer, 50 kiloluk bombanın helikopterlerin inişi sırasında patlatılması halinde büyük bir facia yaşanabileceğini söyledi.


Bir yetkili, çok büyük bir facianın büyük bir dikkat ve ciddi önlemlerle engellendiğini belirterek, “Plastik bidonlara konulan bomba kokuyu engelliyor. Dedektörle bulma ihtimali zayıflıyor. Bu nedenle arama sırasında köpeklerin bomba kokusunu almasını da naftalin önlüyor” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!