"Helal süt emmişleri bekliyorum"

Güncelleme Tarihi:

Helal süt emmişleri bekliyorum
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2010 15:17

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yurt gezileri kapsamında Tokat’a geldi. İl girişinde adeta Kılıçdaroğlu izdihamı yaşandı.Kılıçdaroğlu Tokatlılara "Helal süt emmiş bütün yurttaşları CHP çatışı altına bekliyorum" diye seslendi.

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU COŞKUSU

KILIÇDAROĞLU DURMUYOR - WEB TV

CHP’de Genel Başkanlık görevine seçildikten sonra yurt gezilerine ağırlık veren Kemal Kılıçdaroğlu bu kapsamda Tokat’a geldi. Turhal İlçesi yakınlarındaki Albayrak köyü girişinde karşılama programı yapıldı. Kılıçdaroğlu’nun otobüsü beklenen süreden yaklaşık 1.5 saat gecikmeli geldi.

Partililer Tokat-Amasya karayolunu trafiğe kapatarak parti otobüsüne koştu. Kılıçdaroğlu ile tokalaşmak için kadın-erkek partililer birbirleri ile yarıştı. Zaman zaman parti otobüsünün içerisinden halkı selamlayan Kılıçdaroğlu, camdan kendisine uzatılan ellere karşılık verdi. Kılıçdaroğılu otobüse uzatılan çocukları da kucağına alarak sevdi. Karşılama için alana getirilen kurban da Kemal Kılıçdaroğlu’nun isteği ile kesilmedi.

2 BİN ARAÇLIK KONVOY

Yoğun ilgi nedeni ile parti otobüsü uzun süre hareket etmekte zorlandı. Partililerin yoğun çabası sonucu otobüs hareket edebildi. Karayolunda Kılıçdaroğlu’nu taşılan otobüse Turhal İlçesi’ne gelinceye kadar 2 bin araçlık konvoy eşlik etti.

İlk olarak Turhal İlçe merkezine gelen Kılıçdaroğlu, ilçe meydanında toplanan kalabalığa yönelik olarak bir konuşma yapmak istedi. Ancak Kılıçdaroğlu selamlama konuşması için çıktığı otobüste ses sistemindeki arıza nedeni ile sorun yaşadı. Sıcak havada toplanan kalabalığa seslenen Kılıçdaroğlu, “AKP iktidarı Tokat'ı, Turhal'ı ne hale getirdi siz benden daha iyi biliyorsunuz. Hedefimiz halkın iktidarını kurmak. Recep Bey'in ezberi bozuluyor. Çitçimizin sorunu var, hayvancılıkla uğraşan yurttaşımızın sorunu var. Yani her türlü düzen var ama bu düzen halktan yana değil, AKP ve yandaşlarının zengin olma düzenidir. Onun için bu düzeni bozacağız. Sizin desteğiniz olduğu sürece hırsızlar gece rahat uyuyamayacak” diye konuştu.

"HELAL SÜT EMMİŞLERİ CHP ÇATISI ALTINA BEKLİYORUM"

Geçmiş dönemlerde CHP'ye kızıp oy vermeyenlere seslenen Kılıçdaroğlu, iktidara gelmek için partili olan olmayan herkesin oyunu beklediklerini söyledi. “Helal süt emmiş bütün yurttaşları CHP çatısı altına bekliyorum” diyen Kılıçdaroğlu, “Bu Kemal sizin Kemaliniz, halkın Kemalidir. Halkın çıkarları için mücadele edecektir” dedi.

"CHP'Yİ İKTİDARA TAŞIYIN"

Kılıçdaroğlu, Tokat'a gelişi sırasında Çorum'un Mecitözü ilçesinde de kendisini bekleyen vatandaşlara parti otobüsünden hitap etti. Türkiye'de halkın iktidarını kurmak için çalıştıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Biz millete hükmetmek için değil, hizmet vermek için yollardayız. Yırtık ayakkabıyla siyasete girenler bugün İstanbul'da boğazda villalarda oturuyorlar. CHP iktidarında hiç kimse siyasetten zenginleşmeyecek. Recep Bey bunu duymuştur. Duymuşsa ezberi bozulmuştur. Bu düzeni de Recep Bey'in düzenini de değiştireceğiz” diye konuştu. Toplumun her kesiminden oy istediklerini belirten Kılıçdaroğlu, “Süleyman sizsiniz, mühür sizin elinizde. O mühürü adaletten, halktan yana kullanın, CHP'yi iktidara taşıyın” dedi.

HİÇBİR YURTTAŞI ÖTEKİLEŞTİRMEYECEĞİZ

CHP Genel Başkanı Kemel Kılıçdaroğlu Turhal sonrası Zile İlçesi’ni ziyaret etti. Partililerin yoğun ilgisi altında ilçeye giren Kılıçdaroğlu’nu taşıylan parti otobüsü ilçe turu sırasında arızalandı. Mazot pompasında meydana gelen arıza nedeniyle Kılıçdardoğlu ve beraberindekiler bir süre temir edilmesini bekledi.

5 BİN KİŞİ KARŞILADI

Kılıçdaroğlu otobüsten inerek partililerle sonbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra halkı selamlayan Kılıçdaroğlu’nu taşıyan otobüs Cumhuriyet Meydanı’na hareket etti. Burada yaklaşık 5 bin kişi tarafından ‘Başbakan Kemal’ sloganları ile karşılanan Kılıçdaroğlu parti otobüsünün üzerine çıkarak halkı selamladı. Kılıçdaroğlu konuşmasında herkesi CHP çatısı altında birleşmeye davet ederek, “Bütün yurttaşları, helal süt emmiş yurttaşları önümüzdeki seçimlerde CHP çatısı altına bekliyoruz. Helal süt emmiş arkadaşlarımız oy verin artık ki Türkiye’yi içinde bulunduğu karanlıktan aydınlığa çıkaralım. O yüzden sizden söz istiyorum” dedi. Kıçlıçdaroğlu kalabalıktan 3 kez ‘söz’ aldı. Konuşmasına devam eden Kılıçdaroğlu, “Anadolu’da heyecan var. Anadolu cıvıl. Bu ülkenin her şeyi var toprağı var güneşi var. Hakkari’den Edirne’ye kadar, Mersin’den Sinop’a kadar. Bu coğrafyada neden karnımız doymuyor. Neden huzursuzluk var, neden özgürlükler yok. Halka zulm etmeyi görev sayanlar, halkı aşağılamayı görev sayanlar, yoksulun onuru koruyamayanlar, yoklusu siyasi meta haline getirenler, bunların tamamını önümüzdeki seçimlerde sandığa gömeceğiz” diye konuştu.

Sözlerini, “Diyorum ki bir ağaç gibi tek ve gür ve bir orman gibi yaşayan bir CHP” cümlesiyle sürdüren Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin bütün il ilçelerine gitmeye çaba harcıyorum. Tek başına bahar gelmez. Bunu beraber getireceğiz. Sevgiyle getireceğiz. Bu coğrafyada hiçbir yurttaşımızı ötekileştirmeyeceğiz, hepinizi kucaklayacağız. Kardeşçe yaşayacağız. Dövüşmeyeceğiz. Size söz veriyorum terörü de sonlandıracağız. Düzgün siyasetten hoşlanıyorsanız, bunu yapacak adamı seçmek sizin elinizdedir” diye konuştu. Kılıçdaroğmlu daha sonra parti otobüsünden halka karanfil attı. Ardından Tokat il merkezinde gerçekleştireceği miting için ilçeden ayrıldı.




 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!