Hediye araç, beş gence mezar oldu

Güncelleme Tarihi:

Hediye araç, beş gence mezar oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2006 00:00

Ankara’da Necati Gümüş (19) isimli gencin, babasının kısa süre önce kendisine hediye aldığı ve aşırı hız yaptığı otomobil, biri 15 yaşındaki 5 gence mezar oldu. Sürücü Gümüş’ün de kolu koptu.

Necati Gümüş, önceki akşam TRT spikeri Arif Koca’nın oğlu ve Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi birinci sınıf öğrencisi Nuri Saygın Koca (19) ile Gazi Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi Canberk Özkan (19), Kırıkkale Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Kartal Eren Kaya (15), üniversite sınavına hazırlanan Oğuzhan Baran Duman (17) ve Cengizhan Akbayır (17) adlı arkadaşlarıyla bir araya geldi. Emek’te aynı mahalleden arkadaş olan gençler, Gümüş’e babasının hediye ettiği otomobille Duman’ın Batıkent’teki evine giderek geç saatlere kadar sohbet ettiler.

Gümüş, saat 01.00 sıralarında arkadaşlarını otomobille evlerine bırakmak istedi. Gümüş, Eskişehir yolu 7. kilometrede aşırı hız nedeniyle önce elektrik direğine çarptı, ardından da karşı şeride geçti ve Rıfat Köprü’nün yönetimindeki 06 YIB 11 plakalı cip ile Kazım Doğan’ın yönetimindeki 06 AZ 9096 plakalı otomobile çarptı. Otomobilin en az 160 kilometre hızla gittiği öne sürüldü.

Kazada 60 HB 605 plakalı otomobilin sürücüsü Necati Gümüş’ün kolu koparken, birlikte olduğu arkadaşları feci şekilde can verdi. Görgü tanıkları, kaza yapan otomobilin, başka bir otomobille yarıştığı için aşırı sürat yaptığını öne sürdüler. Ancak bu iddia doğrulanamadı. 5 gencin cesetleri, Ankara Numune Hastanesi Morguna kaldırıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!