Hedef engelsiz hayat

Güncelleme Tarihi:

Hedef engelsiz hayat
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2013 00:15

EMİNE Erdoğan’ın katkıları ve Bedensel Engelliler Dayanışma Derneği (BEDD) ile İETT Genel Müdürlüğü işbirliğiyle, engellilerin kullanımı için bir otobüs tahsis edildi.

Haberin Devamı

Maltepe’deki törene Başbakan Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan’ın eşi Sema Doğan, Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın eşi Beyhan Bağış, Tayfun Demirören’in eşi Reyhan Demirören ile dernek yönetimi, engelliler ve aileleri katıldı.

ENGELLİLER İÇİN ÖZEL OTOBÜS YAPILDI / FOTO GALERİ

SORUN KALPTEKİ ENGEL

BEDD Başkanı Kemal Demirel 11 yaşından bu yana engelli olduğunu belirterek katkılarından dolayı herkese teşekkür ederken, Emine Erdoğan fiziki engelin değil kalplerdeki ve akıllardaki engelin sorun olduğunu belirterek, engellilerin daha rahat yaşamaları için hükümetin çalışmalarının devam edeceğini söyledi. Bir araçla engellilerin ulaşım sorunlarının çözülemeyeceğini belirten Emine Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

Haberin Devamı

SORUMLULUK HERKESTE

“Kamu hizmetlerini yerine getirirken engelsizi düşündüğümüz kadar engellileri de düşünmeli, sorun her ne olursa olsun meseleye eşitlikle yaklaşmak zorundayız. Bu konuda herkes sorumluluk sahibidir. Tek bir engelli kardeşimiz dahi kendisini dışlanmış hissederse, kendisini çaresiz hissederse bunun vebali tüm insanlığın üzerinedir.

Vazgeçmeden, yılmadan mücadelemize devam etmeliyiz. Engelliler için çalışmalar yürüten hükümete ve belediyelere bizler de destek olmalıyız.”

Bir otobüs yetmez ki

KEMAL Demirel’in tekerlekli sandalyesiyle asansöre çıkarak otobüse binişini izleyen Emine Erdoğan, İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı’dan bilgi aldı. Dernek yöneticilerinin de eşlik ettiği incelemede Emine Erdoğan derneğe bir otobüsün tahsis edildiğini öğrenmesi üzerine “Ben daha fazla sanıyordum, hayal kırıklığına uğradım” dedi. Hayri Baraçlı’nın “Bir tane istediler” cevabı üzerine Emine Erdoğan dernek yöneticilerine dönerek, “Neden bir tane istediniz, daha fazla olsun” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!