Güncelleme Tarihi:
Bir Avustralya şirketi, insan hücreleri taşıyan hayvan üretmek için Avrupa'da patent aldı. Böylece, hayvanlardan yedek organ üretiminin yolu açıldı.
1 yıl önce izin almış
Avustralyalı biyoteknoloji Şirketi Amrad'ın bu konuda patent aldığını, Greenpeace'in Almanya şubesi ortaya çıkardı. Greenpeace, Avrupa Patent Dairesi'nin geçtiğimiz ay hiçbir şekilde hayvan-insan melezi embriyolara patent verilmeyeceğini açıklamasına rağmen, Amrad Şirketi'ne 1999 yılının Ocak ayında izin aldığını saptadı. Greenpeace bu gelişmeyi duyurunca, bilim ve din çevrelerinde tartışma çıktı.
Şirket: Fare yetiştireceğiz
Amrad Şirketi, şimdiye kadar hiç insan hücresi taşıyan embriyo üretmediklerini, amaçlarının deneylerde kullanılmak için genleriyle oynanmış fare yetiştirmek olduğunu savundu. Şirkete yakın kaynaklar, insan geni nakledilmiş hayvanlar üretilmesinin ise, ‘‘insanlar için yedek organ üretme’’ amacını taşıdığını öne sürüyorlar.
Kilise: Kabul edilemez
Ancak Katolik Kilisesi, hayvan-insan'a patent verilmesinin ‘ahlaken kabul edilemez’ olduğunu savunuyor. Bilim ve din çevreleri, yarı hayvani özellikler taşıyan melez canlıların yaratılmasına kuşkuyla bakıyor. Yarı insan-yarı hayvan yaratıklar, pek çok filme de konu oldu. Bu tür yaratıkların, genellikle kontrol dışına çıkarak insanlara zarar verebileceği düşünülüyor.