Hayırseveri küstürdüler

Güncelleme Tarihi:

Hayırseveri küstürdüler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2003 01:48

Denizli'de 2 trilyon liraya süper lise yaptıran işadamı Durmuş Ali Çoban, öğretmen olan yeğeni Meltem Deniz'i bu okula tayin ettiremeyince isyan etti. Çoban, ‘‘Yeğenimin tayinine yasal engel yok. Eğer tayin etselerdi, 2 trilyon liraya bir okul daha inşa ettirecektim. Şimdi çok kırıldım’’ dedi.

Babadağ'ın Hisar Köyü'nde 12 yaşındayken at sırtında ham bez satarak hayata atılan, ekmek parası için eğitimini ilkokulda noktalamak zorunda kalan 3 çocuk sahibi tekstilci 77 yaşındaki Durmuş Ali Çoban, geçen yıl okul yaptırmaya karar verdi. Çoban, protokol imzalanırken, dönemin Valisi Yusuf Ziya Göksu'dan Acıpayam İmam Hatip Lisesi'nde görevli 8 yıllık kimya öğretmeni yeğeni Meltem Deniz'in adını taşıyacak bu okula tayini için söz aldı. Bahçelievler Mahallesi'nde 800 metrekare kapalı alana dört ay gibi kısa sürede, her detayıyla tek tek ilgilenerek görenlere parmak ısırtacak 4 katlı, 18 derslikli lise yaptıran Çoban, 2 trilyon lira harcadı. Okul geçen yıl eğitim öğretime başladı. Öğretmen Meltem Deniz de geçen yıl geçici görevle dayısının yaptırdığı Durmuş Ali Çoban Lisesi'nde görev yaptı. Görev süresi bittiği için bu yıl yeniden Acıpayam İmam Hatip Lisesi'ne dönmek zorunda kaldı.

Yeni eğitim öğretim yılı başlarken Durmuş Ali Çoban, yeğeninin tayini için yeniden girişimlerde bulundu. Ancak ‘‘norm kadro uygulaması’’ nedeniyle tayininin yapılamayacağı bildirildi. Çoban, yeğeninin tayin edilmesi halinde 2 trilyon liraya eşi Nazife Çoban'ın adını taşıyacak bir okul daha yaptıracağı sözünü verdi. Çoban, yeğeninin atamasının yapılması halinde, okulun ihtiyaçlarını karşılamayı da vaat etti. Ancak, atama yine yapılamadı. Hayırsever tekstilci ‘‘Yaşadığım bu olaylardan sonra çok kırıldım, çok soğudum’’ dedi.

Tayinleri bilgisayar belirliyor

Denizli Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici ise atamayı yapmalarının mümkün olmadığını söyledi. Ekici, ‘‘Yapabileceğimiz bir şey yok. Atama listeleri ve hangi öğretmenin nereye atanacağı bilgisayardan takip ediliyor. Biz bu atamayı yapsak, bilgisayarda gören diğer öğretmen dava açıp hakkını arayabilir. Sadece Durmuş Ali Çoban değil, okul yaptıran başka hayırseverlerimiz de aynı sıkıntıyı yaşıyor’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!