’Hayat boyu’ çorap geldi, yoksullara vereceğim

Güncelleme Tarihi:

’Hayat boyu’ çorap geldi, yoksullara vereceğim
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2007 00:00

Delik çoraplarıyla Türkiye’nin ve dünyanın gündemine oturan Dünya Bankası Başkanı Paul Wolfowitz, kendisine çorap yollayan Ultra Çorap’ın sahibi Özkan Karaca’ya teşekkür mektubu gönderdi.

Hayatı boyunca yetecek kadar çorabı olduğunu belirten Wolfowitz, çorapların bir kısmını Washington civarındaki yoksullara bağışlayacağını söyledi.

DELİK çoraplarıyla hem Türkiye’nin hem dünyanın gündemine oturan Dünya Bankası Başkanı Paul Wolfowitz, kedisine çorap gönderen Ultra Çorap’ın sahibi Özkan Karaca’ya teşekkür mektubu yazdı. İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İTKİB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Çorap Komitesi Başkanı da olan Karaca, delik çoraplarıyla görüntülenen Wolfowitz’e 60 çift çorap göndermişti. Yıllık 400 bin doların üzerinde maaş alan ve dünya ülkelerine yılda 20 milyar dolar dağıtma gücünü elinde bulunduran Wolfowitz’i aynı günlerde Çorap Sanayicileri Derneği ve Altuğ Çorap da çorap yağmuruna tutmuştu.

ÖMÜR BOYU YETER: Wolfiwitz, Özkan Karaca’ya teşekkür mektubunda, "Gönderdiğiniz çoraplar ve şirketinizle ilgili verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Böyle bir paketi göndermeniz çok düşünceli bir davranış" dedi. Türkiye’den çorap gönderirken pek çok kişi Wolfowitz’in hayatı boyunca kullanacağı bütün çorapları karşılamayı hedeflemişti. Wolfowitz’in 23 Mart’ta postaya verdiği mektup, Karaca’nın eline dün geçti.

YOKSULLARA BAĞIŞLIYOR: Wolfowitz, "Sizin ve diğerlerinin cömertliği için de teşekkür ederim" diyerek, hayatı boyunca yetecek kadar çorabı olduğunu, bir kısmını Washington civarında ihtiyacı olanlara vereceğini belirtti. Delik çoraplarıyla gündeme geldiğinde, hakkında ’tutumlu’, ’cimri’ veya ’giyinmeyi önemsemiyor’ gibi yorumlarda bulunulan Wolfowitz’in çorapların bir kısmını bağışlayacak olmasını Karaca, "Tutumluluğunu yine göstermiş. Nazik ve alçakgönüllü davranışı için kendisine ihracatta ve üretimde dünya ikincisi olan Türk çorap sanayisi adına teşekkür ediyorum" dedi.

KALİTEMİZİ GÖRDÜ: Karaca, Türk çorap sektörü hakkında bilgiler içeren mektubu sayesinde Wolfowitz’e sektörü tanıttıklarını belirterek, şöyle konuştu: "En kaliteli iplerden yapılmış çorapları göndererek Türk çorabının kalitesine dikkak çektik. Sektörü tanıdı. Biz şahsını rencide etmeyecek bir şekilde sadece kendimizi anlatmak için bu gönderiyi yaptığımızı anlatmıştık. Ülke imajı açısından da bu çok yerinde oldu. Ayrıca Türk insanının ne kadar düşünceli olduğunu tüm dünya gördü. Çorap gönderilerimizin dünya basınında haber olması da sektörümüzü tanıttı."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!