Hayat arkadaşına son dokunuş

Güncelleme Tarihi:

Hayat arkadaşına son dokunuş
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2007 17:20

Isparta'nın Keçiborlu ilçesi yakınlarında düşen Atlasjet uçağında hayatını kaybeden Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Engin Arık ile araştırma görevlisi Özgen Berkol Doğan için görev yaptıkları üniversitede tören düzenlendi.

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Isparta'nın Keçiborlu ilçesi yakınlarında  düşen Atlasjet uçağında hayatını kaybeden Boğaziçi Üniversitesi Fizik  Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Engin Arık ile araştırma görevlisi Özgen  Berkol Doğan için görev yaptıkları üniversitede tören düzenlendi.

Boğaziçi Üniversitesi'ne getirilen Arık ve Doğan'ın Türk Bayrağı'na  sarılı cenazeleri, Albert Long Hall önünde hazırlanan masaya konuldu.

Arık ve Doğan'ın tabutlarının önüne kendi fotoğrafları ile yanlarına da  aynı kazada hayatlarını kaybeden yüksek lisans öğrencisi Engin Abat ile  Doğuş Üniversitesi'nden araştırma görevlisi Mustafa Fidan'ın  fotoğrafları yerleştirildi. Doğan'ın tabutunun önüne ayrıca, kırmızı  karanfillerle kalp şeklinde yapılan ve üzerinde “Kalbimizdesin” yazısı  bulunan bir çelenk bırakıldı.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Engin Arık'ın annesi Güzide Atagür, kızının tabutuna sarılarak  gözyaşı döktü.

Hayat arkadaşına son dokunuş
Prof. Engin Arık'ın kızkardeşi Erinç Atagür ablasının fotoğrafına kapanıp ağladı.

Duaların okunması ve saygı duruşunda bulunulmasından sonra bir konuşma  yapan Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşe Soysal, acılarının  çok büyük olduğunu belirterek, bu zor günlerinde kendilerini yalnız  bırakmayan ve acılarını paylaşan herkese teşekkür etti.

Türk Fizik Derneği Başkanı Prof. Dr. Baki Akkuş da, kazada hayatını  kaybeden 6 bilim şehidine rahmet dileyerek, ateşin bu sefer düştüğü yeri  değil, tüm Türkiye'yi yaktığını söyledi. Bu  6 kişinin “Türk Hızlandırıcı Merkezi Projesi”nde birlikte çalıştığını  belirten Akkuş, Engin Arık ve Özgen Berkol Doğan'ın Türk Fizik  Derneği'nin bilimsel etkinliklerine katkı yaptıklarını ifade etti.

Engin Arık'ın, Türkiye'nin bilim ve teknolojisine katkı sağlamayı  hedeflediğini ve bunun için çaba harcadığını dile getiren Akkuş, Arık'ın  Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi'nde de çok önemli çalışmaları olduğunu  bildirdi.Akkuş, “Türk Hızlandırıcı Merkezi Projesi”nin Türkiye'nin  teknolojisinin gelişmesini sağlayacağını belirterek, Arık'ın bu projeyi  “ülkemizin projesi” olarak gördüğünü ve herkesi buna destek vermeye  teşvik ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Baki Akkuş, 2017 yılında bitmesi planlanan projeyi el  birliğiyle gerçekleştireceklerini kaydetti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Egemen Bağış  da, kuzeni olan Engin Abat'ın çok zor şartlarda okuduğunu söyledi. Abat'ın,  kendisinin ilk web sayfasını yaptığını dile getiren Bağış, Meclis'teki  bütün arkadaşlarının bilgisayarla ilgili bir konuda sorunları olduğunda  ilk olarak Abat'ı aradıklarını kaydetti. Abat'ın  yaşasaydı rektör olacağına inandığını ifade eden Bağış, kazada hayatını  kaybedenlere rahmet diledi.

İsviçre'nin Cenevre kenti yakınlarında kurulu nükleer araştırma merkezi  “European Organization for Nuclear Research (CERN)”deki cast deneyinin  lideri Prof. Dr. Konstantin Zioutas da yaptığı konuşmada, Arık'ın  dünyaca tanınmış bir fizikçi olduğunu belirterek, onun çok aktif ve  akıllı bir insan olduğunu söyledi. Türkçe “Kadere  karşı gelinmez” diyen Zioutas, Arık'ı mükemmel bir insan olarak  hatırlayacağını ifade etti.

Haberin Devamı

Zioutas, 2 farklı dünyada yaşadıklarını dile getirerek, “Her zaman  kalbimizde olacaksınız. Bunu biliyorsunuz. Sizi seviyorum” dedi.

Törende, Arık ve Doğan'ın akademisyen arkadaşları da duygu ve  düşüncelerini dile getirdiler.
       
ALKIŞLAR ARASINDA UĞURLANDI
       
Arık ve Doğan'ın cenazeleri, daha sonra törene katılanların alkışları  arasında cenaze araçlarına konuldu.

Prof. Dr. Engin Arık'ın cenazesi, öğle vakti cenaze namazının kılınacağı  Etiler Camii'ne, Özgen Berkol Doğan'ın cenazesi de ikindi vakti cenaze  namazının kılınacağı Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'ne  doğru yola çıkarıldı.

Törene, İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir  Topbaş, Arık'ın aynı bölümde öğretim görevlisi olan eşi Prof. Dr. Metin  Arık, kızı Yasemin ve oğlu Yavuz Arık, Doğan'ın annesi Ferhan, babası  Nevzat Doğan, ailevi nedenlerden dolayı aynı uçağa son anda binmekten  vazgeçen Doç. Dr. Serkan Ali Çetin ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci  katıldı.

Haberin Devamı

Boğaziçi Üniversitesi'nde, Arık ve Doğan için taziye defteri de açıldı.


Arık için daha sonra da Etiler Camisi'nde öğle namazında düzenlenen törene, eşi Prof. Dr.  Metin Arık, oğlu Yavuz, kızı Yasemin Arık, Fransa'da yaşayan kızkardeşi  Erinç, erkek kardeşi Ener ve annesi Güzide Atagür ile yakınları,  akademisyen meslektaşları ve öğrencileri katıldı.

Erinç Atagür, Arık'ın Türk Bayrağı'na sarılı tabutu önüne konulan  fotoğrafına sarılıp öptü ve gözyaşı döktü. Eşi Metin Arık da, eşinin  tabutuna dokunarak uzun süre fotoğrafına baktı. Annesi Güzide Atagür'ün  de güçlükle ayakta durduğu gözlendi.

Prof. Dr. Engin Arık'ın cenazesi, öğle vakti Erinç Atagür ile Yasemin  Arık'ın da saf tuttuğu cemaatle kılınan cenaze namazının ardından  Edirnekapı Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedildi.

Haberin Devamı

Törene, aynı kazada kuzeni olan Boğaziçi Üniversitesi yüksek lisans  öğrencisi Engin Abat'ı kaybeden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve  İstanbul Milletvekili Egemen Bağış da katılarak, Prof. Dr. Arık'ın  ailesine taziyelerini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!