Havuzda yüzmeyen çocuk kalmayacak

Güncelleme Tarihi:

Havuzda yüzmeyen çocuk kalmayacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2012 13:44

Trabzon'da, olimpik ölçülerdeki iki yüzme havuzunu, başta hiç havuza girmemişler olmak üzere tüm çocukların aktif şekilde kullanması için çalışma başlatıldı.

Haberin Devamı

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı yaptığı açıklamada, Trabzon'da, 23-30 Temmuz 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilen 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları (EYOF) için Türkiye'nin ilk üzeri açılır kapanır ve atlama kuleli yüzme havuzunun yapıldığını anımsattı.

Bu havuzun dışında, mevcut Mehmet Akif Ersoy Yüzme Havuzu'nun da elden geçirilerek tam kapasite ile hizmet verdiğini ifade eden Yazıcı, “8 kulvarlı Mehmet Akif Ersoy Yüzme Havuzu'nun da onarılmasıyla Trabzon toplamda 18 kulvarlı yüzme tesislerine kavuşmuş oldu. Türkiye'de tek olma özelliğine sahip tesisin toplam 140 ton ağırlığındaki iki çatı kanadı ise 10 dakikada açılıp kapanabiliyor. Tüm bu tesisler vatandaşların hizmetine açık. Haftada ortalama 6 bin kişi yüzme havuzlarını kullanıyor” dedi.

“Hedefimiz haftada 10 bin kişinin havuzları kullanması”

Haftada 10 bin kişinin havuzları kullanmasını hedeflediklerini dile getiren Yazıcı, “Bu konuda sürekli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerin havuzları kullanması için proje başlatıldı. Çeşitli yaş gruplarından çok sayıda çocuğun yüzmeye büyük ilgisi var” diye konuştu.

Yazıcı, işe gitmeden önce havuzda spor yapmak isteyenler içinde ayrı bir seans oluşturduklarını ifade ederek, sabah 6-8 arasında, isteyen herkesin havuzlara gelerek, güne yüzerek başlayabileceğini, uygulamaya çok büyük ilginin olduğunu vurguladı.

“Tüm çocuklar havuzda yüzsün istiyoruz”

Vatandaşların yüzmeye olan ilgisinin kendilerini çok mutlu ettiğini vurgulayan Yazıcı, şöyle devam etti:

“Trabzon Valiliği'nin desteğiyle ildeki tüm çocukların havuzları kullanması için çalışıyoruz. Havuza girmemiş çocuklar için çalışma başlattık. Kaymakamlıklarımız ve belediyelerimiz aracılığıyla belirleyeceğimiz çocukları, haftada bir gün ilçelerinden, köylerinden alarak havuzlara getireceğiz. Herkesin bu imkanlardan yararlanmasını istiyoruz. Bu çalışmanın ilk örneğini bu ay içerisinde başlatacağız. İlimizde havuzda yüzmemiş çocuk kalmasın istiyoruz.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!