Güncelleme Tarihi:
KAYMAKAMIN VEDA GECESİNDEN KARELER
Uşak'ın Sivaslı İlçesi'nden tayini çıkan Kaymakam Sedat Yıldırım'a geçen yıl Ağustos ayında düzenlenen sulu veda partisi uzun süre Türkiye gündemine oturmuştu. Rakılı, dansözlü, havuzlu partiye ev sahipliği yapan bir gazinoya bu olaydan yaklaşık bir ay sonra kadın ve uyuşturucu ticareti yapıldığı iddiasıyla polis operasyon düzenmlemiş, işyeri sahibi Yüksel S., eski kaymakam Sedat Yıldırım ile birlikte toplam 19 kişi gözaltına alınmıştı.
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sorgulanan şüpheliler, İzmir Adliyesi'nde Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı'na ifade vermişti. 6'sı kamu görevlisi 19 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
İDDİNAMADE YOK YOK
Olayı soruşturan Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı, aralarında şu anda Şanlıurfa Vali Yardımcısı olan Sedat Yıldırım'ın da bulunduğu 6'sı kamu görevlisi 19 tutuksuz sanık hakkında 6 ile 102 yıl arasında hapis cezaları istemiyle 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. İddianamede işletmeci Yüksel S.'nin Sivaslı İlçesi'nde halk arasında ‘tefeci’ olarak tanındığı, gelirinin büyük çoğunluğunu tefecilikten sağladığı, bu işi yasadışı yollardan yaptığı, kendisinden para alanların mallarını ipotek ederek üçüncü şahısların üzerine geçirdiği belirtildi.
Kamu kurum ve kuruluşlarındaki yetkililer ile iyi ilişkiler kuran Yüksel S.'nin ilçede görev yapan kamu görevlilerinin gece hayatına zaaflarından da yararlanarak kendisine ait gazinoya sürekli çağırdığı, burada çalışan kadınları da kullanarak bu kişileri işyerinde ücretsiz eğlendirdiği, kadınlarla birlikte olmasını sağladığı, bu nedenle de hakkında işlem yapılmdığı bildirildi.
KAYMAKAM HAYAT KADINI İSTEMİŞ
Yüksel S. ve örgüt üyelerinin gazinoya müşteri olarak gelen kişilerden yüksek hesap aldıkları, vermeyenleri dövdükleri, olay tarihinde İlçe Emniyet Amiri olarak görev yapan Mustafa H. Ö. ve polis memuru Mehmet A.A.'nın suç örgütüne yardım ettikleri belirtildi. Yüksel S.'nin eski Kaymakam Sedat Yıldırım'ın gelen misafirlerine hayat kadını bulup gece düzenlediği, gecenin ardından misafirlerin fuhuş için gazinonun otel kısmında odalara çıktıkları, Sedat Yıldırım'ın suç örgütü ile yaptığı telefon görüşmelerinde, yapılan teknik takipte bunların da belgelendiği belirtildi. Kaymakam ve ilçe emniyet müdürünün suç örgütü ile ilişkilerinin boyutunu ortaya koyduğu gibi suç örgütünün fuhuş için kadın ve yer temin ettiklerini de gösterdiği, suç örgütü lideri Yüksel S. kaymakam ve ilçe emniyet müdürü ile kadın temin edecek kadar ileri giden bu ilişkiler sayesinde hiç çekinmeden haksız menfaat temin etmek için rahatça suç işlediği, bu durumu gören ilçe halkının mağduriyetlerini dile getiremedikleri, kimseden şikayetçi olmadıkları, vurgulandı.
Şüpheliler Sedat Yıldırım'ın olay tarihinde Sivaslı Kaymakamı, Mehmet A.A.'nın İlçe Emniyet Amiri, Mustafa H.Ö. ve Murat K.'nin polis memuru, Halil B.'nin Uşak İl Jandarma Komutanlığında istihbarat hizmetinden sorumlu subay, Çağlar Y.'nin ise astsubay olarak görev yaptığı, silahlı suç örgütünün lideri Yüksel S., bu kamu görevlilerinin yardımı ile halk arasında ‘Kadıoğlu’ olarak tanınıp baskı ve korku unsuru haline geldiğine dikkat çekildi. Ayrıca Yüksel S.'nin ilçe kaymakamı ile ilişkisini ticari rakiplerine baskı uygulamak için de kullandığı önesürüldü. İlçe kaymakamının ilçeden tayin olduğunda, suç örgütüne ait işyerinde düzenlenen yazılı ve görsel basına konu olan veda yemeğinin iddianın önemli bir kanıtı olduğunun altı çizildi, “Bütün bunlar ışığında İlçe Kaymakamı olan Sedat Yıldırım'ın suç örgütüne yardım ettiği ortadadır” dendi.
İFADELERİ
Operasyonda insanlık dışı muamele gördüklerini ifade eden Yüksel S. ise ifadesinde, şunları söyledi:
“Ben çete lideri değilim. Birileri beni sebepsiz yere şikayet etmiş ve hakkımda bir yıl boyunca teknik takip yapılmış. Operasyon sırasında sık sık ağır küfürlere maruz kaldık. Fuhuş yapıldığına dair hiçbir bulgu yokken adımızı çıkarmaya çalıştılar. Operasyon kapsamında 15 yıl önce boşandığım eşimin bile evini bastılar. Eski eşimi yere zorla yatırılıp ev aranmış. Eski kaymakamımız Sedat Yıldırım için işletmemde eğlence düzenlendim. Başıma gelmeyen kalmadı. Operasyonda iki kadında 2'şerden toplam 4 gram esrar çıktı. Onlar da mahkemede uyuşturucu kullandıklarını söyledi. Fakat benim işyerim zararlı madde satışı iddiasıyla operasyonun hemen ardından kapatıldı. Kapatma kararına Manisa İdare Mahkemesi'nde itiraz ettim ve kazandım. İşyerimi açtıktan 4 gün sonra da bu defa fuhuş iddiasıyla 3 ay süreyle kapatma kararı geldi. Tatil yörelerinde operasyonlar yapılıyor, delilleriyle fuhuş tespit ediliyor, onlara 15'er gün kapatma cezası verilirken, benim fuhuş yaptırdığıma dair hiçbir gerçekçe ve delil yokken, gazinom 3 ay süreyle kapatılıyor. Bu nasıl adalet?”
Çete üyesi 19 tutuksuz sanık önümesdeki günlerde ‘silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek’,‘nitelikli tehdit’, ‘iştirak halinde kasten yaralama’, ‘tefecilik’, ‘fuhuşa teşvik, yer ve aracılık etmek’, ‘resmi belgede sahtecilik’, ‘uyuşturucu madde ticareti’, ‘6136 sayılı kanuna muhalefet’, ‘silahlı örgüt üyesi ve bilerek yardımcı olma’, ‘tehdit’ suçlarından 6 ile 102 yıl arsanıda değişen hapis cezası istemiyle 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim önüne çıkacak.
Çeteye yardım ettikleri önesürülen eski Kaymakam Sedat Yıldırım, İlçe Emniyet Amiri Mehmet A.A., polis memurları Mustafa H.Ö. ve Murat K., İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Subayı Yüzbaşı Halil B., Astsubay Çağlar Y.'nin ise ‘çeteye yardım’ suçlamasıyla 6 hapisle cezalandırılması istendi. Suç örgütünün lideri olduğu öne sürülen Yüksel S.'nin ise 102 yıl hapsi istendi.