Güncelleme Tarihi:
İnter Hava Yolları Şirketi, bir dönem kendi şirketinde çalıştıktan sonra Corendon Hava Yolları'na genel müdür olarak geçen ve 2 yıl önce dolandırıcılıktan hakkında soruşturma yapılan B.D'den alacağını tahsil edemeyince Antalya 1. İcra Dairesi Başkanlığı aracılığıyla haciz girişiminde bulundu. Corendon şirketinin avukatları karara itiraz ederek teminat mektubu verince haciz işlemi gerçekleşmedi.
Corendon yetkilileri, İnter Hava Yolları Şirketi'nin B.D'den alacağı olan paranın kendi şirketleriyle ilgisi bulunmadığını ileri sürdü.
B.D'nin İnter Hava Yolları Şirketi'nden sonra kendi şirketlerinde görev yaptığını, şirketin bu kişiden alacağını tahsil edemeyince Corendon'un uçaklarına haciz koyarak bu parayı almaya çalıştığını belirten yetkililer, alacağın kendileriyle ilgili olmadığını savundu.
Yetkililer, olayın 2003 yılında olduğunu, şirketlerinin ise 2005 yılında faaliyete başladığını kaydetti.
Corendon Hava Yolu Şirketi'nin avukatları da İnter Hava Yolları Şirketi'nin Corendon aleyhine Antalya 1. Asliye Ticaret Mahkemesinde açtığı davanın sürdüğünü, buna karşın 2. Asliye Ticaret Mahkemesinden karar çıkarılıp 1. İcra Dairesi Başkanlığınca haciz işlemi yapılmak istendiğini bildirdi.
Corendon'un geçen Temmuz ayında başka bir olaydan İnter Hava Yolları Şirketi'nin bir uçağına Hollanda'da haciz koydurduğunu hatırlatan avukatlar, bunun misilleme olarak yapıldığını ileri sürdü.
İnter Hava Yolları Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Torosluoğlu, geçmiş dönemde şirketinde çalışan ve kendisini 1 milyon dolar dolandıran B.D. ve iki kişinin hayali şirket ile Corendon'u kurduğunu iddia etti.
Davanın çok eski olduğunu ve mahkemenin kendileri lehine karar verdiğini söyleyen Torosluoğlu, “Hayali şirketler kurarak İnter Hava Yolları'nın parasını dolandırdılar. Savcılık bu kişiler hakkında 6.5 yıla kadar hapis cezası istiyor. Bizden dolandırdıkları parayla o şirketi kurmuşlar. Mahkeme de bizim lehimize karar verdi” diye konuştu.