Havalimanı rezaleti

Güncelleme Tarihi:

Havalimanı rezaleti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2007 17:27

Haberin Devamı

Taksiciler HAVAŞ'ı protesto için araçlarına afişler yapıştırmıştı

Taksicilerin kısa mesafeye gitmek istememeleri bu sefer Atatürk Havalimanı'nda Türkiye'yi rezil eden bir kavgaya dönüştü. Havalimanı'ndan ucuz taşımacılık yapan Havaş'ı protesto eden taksiciler, kısa mesafeye gitmek istemedi.

Olay, İstanbul'a anne-babasını ziyaret için gelen Ordinaryüs profesör Niyazi Serdar Sarıçiftçi'nin taksi istemesiyle başladı. Havalimanında kendisini karşılayan anne ve babası ile Ataköy'e gitmek isteyen Ordinaryüs profesör Sarıçiftçi'ye TFA 20 ve TBB 79 plakalı taksilere yöneldi. Har iki taksi de gerekçe olarak "mesafe kısa" dediler. Ordinaryüs profesör Sarıçiftçi bu durumu Taksi Kooperatifin'nden yetkili kişiye aktardı.

İşte olay bura tam bir rezalete dönüştü. Kooperatif yetkilisinin taksileri uyarması üzerine her iki taksi şoförü uyarıyı yapan kooperatif görevlisine saldırdı. Sözlü tartışma kavgaya dönüştü. Olayı mektubuyla havalimanı yetkililerine anlatmak için mektup yazan Sarıçiftçi o anı şöyle özetliyor:

"Bütün bu olaylar oradaki turistlerin, yabancıların önünde cereyan ediyordu ve bu sebepten çok utanç verici bir manzara teşkil etmiş oldu"

Sarıçiftçi havalimanı yetkililerine yaptığı diğer seyahatleri, gittiği yabancı ülke havalimanlarının durumunu ise ders olması için şöyle anlatıyor:

"Ben dünyanın dört bir tarafında havalimanlarında indim kalktım ama hiç bir yerde yakın bir mesafeye gideceğim diye taksiler tarafından hor görülmedim."

Haberin Devamı

İşte bir Ordinaryüs profesörün gözüyle yaşanan olay ve çıkarılacak dersler.....



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!