Hava korsanının ablası pankart açtı

Güncelleme Tarihi:

Hava korsanının ablası pankart açtı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2006 12:24

Türk Hava Yolları uçağını İtalya'ya kaçıran hava korsanı Hakan Ekinci'nin ablası Zeynep Ekinci Aykut, kardeşiyle görüştürülmesi talebiyle, Papa'nın aracı geçerken pankart açtı.

Geçen 3 Ekim'de Tiran- İstanbul seferini yapan Türk Hava Yolları uçağını kaçırıp, İtalya'ya indiren ve bu ülkede tutuklu bulunan Hakan Ekinci'nin ablası, evli ve üç çocuk annesi 38 yaşındaki Zeynep Ekinci Aykut, Efes Antik Kenti üst kapısının bulunduğu bölümden Papa 16'ncı Benedikt'in aracı geçerken, ‘Papa’ diye seslenip, üzerinde Türkçe olarak ‘Kardeşim İtalya'da. Papa benimle konuş. Mektup vereceğim’ yazılı pankartı gösterdi. Zeynep Ekinci Aykut, eyleminin ardından yaptığı açıklamada, “Beni İtalya'da tutuklanan kardeşim Hakan ile görüştürmüyorlar. Papa ile görüşüp, yazdığım mektubu ona ileteceğim. Yardım isteyeceğim. Kardeşimi affetmelerini ve beni onunla görüştürmelerini isteyeceğim” dedi.

Hava korsanının İzmir'de yaşayan ablası Zeynep Ekinci Aykut açıklamalarının ardından jandarma tarafından gözaltına alındı. Aykut'un mektupta şunları yazdığı kaydedildi: “Sevgili Papa. Meryem Ana'nın hatırına benimle konuşmayı kabul et. Kardeşimle görüşemiyorum, merak ediyorum. Onun neden böyle birşey yaptığını biliyorum, size anlatmak istiyorum. Allah'a inancım sonsuz, lütfem benimle görüşün.”

OTOPARK EYLEMİ

İzmir'in Tire İlçesi'nde yaşayan ve 4 yıl önce emekli olan sınıf öğretmeni 55 yaşındaki Emrullah Sarımsak, bu sabah saatlerinde Papa 16'ıncı Benedikt'in Meryemana Evi'ni ziyareti öncesinde Efes Antik Kenti'nin üst kapısı yanındaki, önceden otopark olarak işlettiği arazisinin girişini kapatarak eylem yaptı. Antik kente gelenlerin araçlarını kendi arazisine park etmesine izin vermeyen Sarımsak, zemini mıcırla kaplı olan 70 dönümlük otoparkın girişine, ağabeyi 59 yaşındaki Akif Sarımsak'a ait 35 T 0712 plakalı otomobili çekti. Açıkta kalan bölümü de ip gererek kapattı.

Sesini duyurmak için Papa'nın geldiği günü seçen Emrullah Sarımsak, “Biz burasını 1975 yılından 1990 yılına kadar ruhsatlı olarak işlettik. Bir dönem ara verdik. 1994 yılında ruhsatı yenilemek için belediyeye başvurduk. Beni sürekli oyaladılar. En son iki yıl önce Selçuk Belediye Baykanı Vefa Ülgür, bana ruhsat vereceği sözünü verdi. Bir yıl önce Selçuk Belediyesi kendi otoparkını açınca bana ruhsat vermemek için zorluk çıkarmaya başladı. Ruhsat vermediler. Ben de bugün sesimi duyurmak için bu eylemi yapıyorum. Belediye Başkanı, Kaymakam ve Vali buraya gelsin, sesimi duysun. Ondan sonra ben burayı açarım” dedi.

Eylem nedeniyle, antik kenti ziyaret etmesi durumunda belki Papa'yı görebiliz umuduyla Efes Antik Kenti'nin üst kapısının bulunduğu yere gelen turist otobüsleri, turizm firmaları, diğer ziyaretçiler ve basın mensuplarının araçları dar olan, iki şeritli yolun kenarında beklemek zorunda kaldı. Emekli öğretmen Sarımsaklı eylemini yaklaşık iki saat boyunca sürdürdü. İl Jandarma Komutanlığı görevlilerinin, “Bu otoparkı aç, bugün eylem yapman doğru değil.
Herkesi zor durumda bırakıyorsun. Bu eylemi sona erdir” uyarılarını dikkate almadı.

Bunun üzerine, emekli öğretmen Sarımsak jandarma tarafından gözaltına aldı. Girişe bırakılan otomobil çekiciyle çekildi, ip de çözülerek otopark açıldı. Emrullah Sarmısak'ın Selçuk İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürülmesinin ardından ağabeyi Akif Sarımsak da, eyleme destek verdiği gerekçesiyle gözaltına alındı. İki kardeş hakkında soruşturma başlatıldı.

SELÇUK'TA KUÇ UÇURTULMADI

Papa'nın gelişi nedeniyle sabah erken saatlerden itibaren Selçuk'a 15 kilometre mesafeden başlayarak polisler karayolu kenarında 100'er metre arayla sıralandı. Yol kenarındaki tüm arazi ve işyerleri ile evler kontrol altına alında tutularak güvenlik sağlandı. Keskin nişancılar ise ilçedeki yüksek binaların tepelerine çıkarak, dürbünlü tüfek ve dürbünlerle çevreyi gözledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!