Hata varsa hepimizin Çiller'e yüklenemeyiz

Güncelleme Tarihi:

Hata varsa hepimizin Çillere yüklenemeyiz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 1999 00:00

Haberin Devamı

DYP Genel İdare Kurulu (GİK), Genel Başkan Tansu Çiller başkanlığında toplandı. Toplantıya başkanlık etmek üzere saat 12.35'te Genel Merkeze gelen Çiller, Başkanlık Divanı üyeleri tarafından karşılandı. Önce makamına çıkan Çiller, kısa süre sonra GİK Salonu'na indi. GİK toplantısına, 37 üyeden Ali Osman Sönmez ve Necmi Hoşver katılmadı.

Toplantı öncesi, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Gölhan, bütün hataların tek kişiye bağlanamayacağını belirterek, şunları söyledi:

‘‘Hata yapıldıysa hepimiz beraber yaptık. Milletvekillerinin de teşkilatın da genel başkanın da genel başkan yardımcılarının da hataları var. Onun için, bir kişiye yükleyip de ‘Tansu Hanım giderse herşey güllük gülistanlık olacak' şeklinde düşünmek doğru değil. Zemini var, zamanı var. Gerekiyorsa o da değişir. Ama, bunun kararı Büyük Kongre'de verilir.’’

GİK üyesi Veli Andaç Durak, ‘muhalif kanat'ın çalışmalarıyla ilgili, ‘‘Arkadaşlarımızın yaptığı toplantılar, çalışmalar, partimizin hayrına olan çalışmalardır’’ dedi. Durak, şöyle konuştu:

‘‘DYP'nin bu gidişatından hiç kimse memnun değil. Elbette düzeltilmesi için gereken ne ise o görüşülecektir. Diğer zeminlerin tercümanı olarak burada da konuşulacaktır. Herhangi bir çekilme talebiyle önyargılı olarak buraya gelinmiş değildir. Biz, iyiniyetli insanlarız. DYP, bir dernek değildir, dünün partisi değildir. Geçmişinden ders alarak buraya gelmiştir. DYP, dışarıdan birini getirip (çare bul) diyecek parti değildir. Kendi meselelerini kendi içinde çözer.’’

İsmail Kalkandelen, ‘‘Genel Başkanımızın istifası, kendisinden gündeme gelirse buna ‘hayır' demem’’ diye konuştu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!