Hastaneden kaçırılan bebek davasında görevsizlik kararı

Güncelleme Tarihi:

Hastaneden kaçırılan bebek davasında görevsizlik kararı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2011 12:58

BİTLİS’in Tatvan İlçesi’nde 25 Ocak 2010’da Tatvan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nden kaçırılan yeni doğmuş bebeğin halen izine rastlanmazken, hastane yönetimi hakkında açılan davanın ilk duruşması ise bugün görüldü. Dönemin başhekimi, başhekim yardımcısı, müdür ve müdür yardımcısının da aralarında bulunduğu 10 kişi hakkında ’Görevi kötüye kullanma’ suçundan açılan davada, Asliye Ceza Mahkemesi görevsizlik kararı vererek, dava dosyasının Tatvan Sulh Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesine karar verdi.

396 GÜN ÖNCE KAÇIRILDI

Tatvan’ın İşletme Mahallesi’nde yaşayan Hülya Ulus, doğum sancılarının tutması üzerine eşi İrfan Ulus tarafından geçen yıl 23 Ocak’ta Tatvan Kadın ve Çocuk Hastanesi’ne getirildi. Hülya Ulus, bir gün sonra bir erkek bebek dünyaya getirdi. Ancak bebek, kusma yüzünden yeni doğan servisinde yatırılarak kontrol altına alındı.

25 Ocak 2010 günü saat 15.00 sıralarında bebeğin emzirme saati geldiğinde, annesinden önce kimliği belirsiz bir kadın servise girerek, annesi gibi davranıp hemşireden bebeği emzirmek için istedi. Bir süre sonra bu kez anne Hülya Ulus bebeği emzirmek için servise gelince hemşireden duyduğu sözler karşısında şoke oldu. Bebeğin bir başka kadın tarafından alınıp kaçırıldığını anlayan Hülya Ulus, hastane yetkililerine ve eşine haber verdi. Bunun üzerine polis, olayla ilgili araştırma başlattı. İdari soruşturma kapsamında da yenidoğan servisinde görevli 2 hemşire açığa alındı.

KAÇIRANLARIN ROBOT RESİMLERİ ÇİZİLMİŞTİ

Hastaneden kaçırılan bebekle ilgili geniş çaplı araştırmasını sürdüren polis ise ulaştığı ipuçları sonucu bebeği kaçırdığı düşünülen 1 kadın ve 1 erkeğin robot resimlerini çizerek Bitlis ve ilçelerinin yanı sıra tüm illerin emniyet müdürlüklerine ve jandarma komutanlıklarına gönderdi. Tüm bunlara rağmen anne Hülya ve baba İrfan Ulus tarafından ’Yakup Eray’ adı konulan bebekten haber alınamadı. Aile de, yaşanan bu olaydan hastane yönetimi ve personelin hatasının olduğu iddiasıyla Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.

İLK DURUŞMA

Soruşturmanın tamamlanmasının ardından Tatvan Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Haklarında, ’Görevi kötüye kullanma’ suçundan dava açılan dönemin Başhekimi Celal Özbek Çakır, dönemin Başhekim yardımcısı Cuma Ali Emir, dönemin hastane Müdürü İhsan Acar, Müdür Yardımcısı Emrullah Gülmez, çocuk doktoru Muzaffer Balibey, Dr. Yusuf Çetin, dönemin Başhemşiresi Hülya Gülmez, hemşireler Zafer Sakal, Ahmet İrer ve Emel Çağlayan Kızılyaprak’ın ilk duruşması bugün yapıldı.

ACILI ANNE VE BABA DURUŞMADA

Tatvan Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya anne Hülya ve Baba İrfan Ulus ile 10 sanıktan 8’i ve avukatlar hazır bulundu. Dönemin Müdür yardımcısı şimdi ise hastanenin müdürlüğünü yapan Emrullah Gülmez ile dönemin başhekim yardımcısı olan ve şimdi başka bir ilde görev yapan Dr. Cuma Ali Emir ise duruşmaya katılmadı.

Görülen ilk duruşmada Asliye Ceza Mahkemesi görevsizlik kararı vererek, dava dosyasının Tatvan Sulh Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesine karar verdi.

AİLENİN AVUKATI İTİRAZ EDECEK

Hülya ve İrfan Ulus’un Avukatı Hasan Aldanmaz, duruşma sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu. Avukat Aldanmaz, Asliye Ceza Mahkemesi’nin görevsizlik kararı vererek dava dosyasını Sulh ceza Mahkemesi’ne göndermesine itiraz edeceklerini söyledi. Avukat Aldanmaz, Daha önce 1 yıldan 3 yıla hapis cezasını öngören ’Görevi kötüye kullanma’ suçunun, TCK 257’nci maddesinde 8 Aralık 2010’da yapılan yeni düzenlemeyle ceza miktarının 6 aydan 2 yıla düşürülmesi nedeniyle bu dosyanın Sulh Ceza Mahkemesi’ne gittiğini bunun da adil olmadığını düşündüklerini belirtti.

ANNE PERİŞAN

Kaçırılma olayının üzerinden 396 gün geçmesine rağmen bebeğinden haber alamayan Hülya Ulus’un mahkeme çıkışı büyük bir üzüntü içerisinde olduğu gözlenirken, eşi İrfan Ulus ise adalete güvendiklerini ve bu işin takipçisi olmaya devam edeceklerini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!