'Hasta adam' dedikleri milletimizin destanı

Güncelleme Tarihi:

Hasta adam dedikleri milletimizin destanı
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2017 22:59

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, “Çanakkale Zaferi, ‘hasta adam’ yaftası vurulan, bu topraklardaki bin yıllık varlığı kazınmak istenen milletimizin yazdığı en büyük kahramanlık destanlarından biridir. 15 Temmuz darbe teşebbüsü sırasında yaşananların, bir asır önce Çanakkale’yi yedi düvele mezar eden mücadeleci ruhun ne kadar taze, ne kadar diri olduğunu hepimize gösterdiğine inanıyorum” dedi.

Haberin Devamı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajında özetle şu ifadelere yer verdi: “Tıpkı 102 yıl önce Çanakkale’de olduğu gibi, 15 Temmuz gecesi de en modern silahlar, milletimizin azim, inanç ve kararlılığı karşısında çaresiz kalmıştır. En zayıf anında bile ‘Çanakkale geçilmez’ dedirten bir inancın mirasçısı olan bu millet, kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla, 15 Temmuz’da vatanını koruma, demokrasiye ve bağımsızlığına sahip çıkma konusundaki kararlılığını tüm dünyaya ilan etmiştir. Önümüzdeki süreçte de birlik ve dayanışma içinde, aynı kararlılıkla, ülkemize, istiklal ve istikbalimize sahip çıkacağımıza inancım tamdır.”

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da mesajında “Bu asil millet 15 Temmuz’da, ‘Çanakkale Ruhu’nun dipdiri yaşadığını bütün dünyaya göstermiştir” dedi. 

BAKMADAN GEÇME!