Haraç için vurmuşlar

Güncelleme Tarihi:

Haraç için vurmuşlar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 1998 00:00

Haberin Devamı

Gürbüz Çapan'ın topuğundan tek kurşunla vurulmasının ardında, haraç işi çıktı. Polis, daha önce de Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Dural'ı vurduran ve halen cezaevinde bulunan Yakup Süt'ün, adamları aracılığıyla Esenyurt'ta pazar yeri ve arazi istettiğini belirledi. İddiaya göre kabadayı Süt, ulumlu cevap alamayınca Çapan'ı vurdurdu.

Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan'ın vurulmasının ardında Bayrampaşa Cezaevi'nde adam öldürme suçundan yatan kabadayı Yakup Süt çıktı. Sarıyer Belediye Başkanı Yusuf Tülün'ün yardımcısı Şükrü Dural'ın kurşunlanması olayında da ‘Azmettirici’ olarak hakkında idam istemiyle dava açılan Yakup Süt'ün adı daha önce de uyuşturucu kaçakçısı Nejat Daş'ın cezaevinden kaçırılması girişimine karışmıştı.

Çapan'ın vurulmasının ardından Organize Suç Şube Müdürlüğü ekipleri, Yakup Süt'ün adamları Mehmet Ali Yolcu ve Talat Durmuş ile birlikte bir tahsilat işinden aranan yeraltı dünyasının ünlü isimlerinden ‘Kürt İdris’ lakaplı İdris Özbir'in yeğeni Nihat Özbir'i de yakaladılar.

Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre yaklaşık 6 ay önce Gürbüz Çapan'a adamı Mehmet Ali Yolcu'yu gönderen cezaevinde tutuklu Yakup Süt, Başkan'dan pazar yeri ve arazi istetti. Ancak Çapan'ın Yolcu'yu odasından kovduğu bildirildi. Yolcu ve Yakup Süt'ün azmettirmesiyle, Esenyurt'ta azılı oto hırsızı olarak tanınan Selahattin Yılmaz'ın bulduğu 14 yaşındaki M.S. Çapan'ı topuğundan vurdu. Olaydan sonra jandarmaya teslim olan M.S. silahı kendisine ‘Maykıl’ lakaplı Selahattin Yılmaz'ın verdiğini söylemesi üzerine ekipler Yılmaz'ı yakalamak için harekete geçti. Ekipler, eylem talimatının Bayrampaşa Cezaevi'ndeki Yakup Süt tarafından verildiğini, olayı gerçekleştirecek kişilerin de Mehmet Ali Yolcu ile Talat Durmuş tarafından bulunduğunu belirledi. Operasyonda Yolcu ile Durmuş yakalanırken, yanlarındaki Nihat Özbir de gözaltına alındı. Sanıkların üzerinde ve kaldıkları yerde 1 pompalı tüfek ile 3 tabanca ele geçirildi. Polis, Nihat Özbir'in silah zoruyla tahsilat yapmak suçundan arandığını bildirdi. Sanıkların sorguları çok yönlü sürdürülüyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!