Hani esas olan kadının beyanıydı

Güncelleme Tarihi:

Hani esas olan kadının beyanıydı
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2015 01:46

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Gezi protestoları sırasında Kabataş’ta yanında bebeği olan türbanlı bir kadının taciz edildiği iddiasını yazan köşe yazarlarıyla ilgili, “4 tane bayan köşe yazarına olmadık hakaret bırakmadılar. Şimdi de bir taraftan yalan yanlış hakaretlerle sosyal medyada üzerlerine gitmeye devam ediyorlar. Hani tacizde esas olan kadının beyanıydı. Hukuk böyle diyor” dedi.

Haberin Devamı

Türk Metal Sendikası kadın işçiler kurultayına katılan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

KİMSE TACİZ EDENİ KONUŞMADI

Gezi olayları esnasında bir genç kadın ki, genel başkanı olduğum partinin bir belediye başkanının gelinidir bu, bir anne, yanında çocuğu da olduğu halde bir grubun Kabataş’ta tacizine maruz kaldı. Ne oldu biliyor musunuz? Kimse o kadını, o hanımefendiyi taciz edenleri konuşmadı, onları kınamadı, onların peşine düşmedi. Tacize uğrayan kadına ise etmedik hakareti bırakmadılar. Terbiyesizce, ahlaksızca, vicdansızca o kadının üzerine gittiler, gitmeye devam ediyorlar.

TAM BİR İSTİSMAR

Hatta bu hanımefendiyle ilgili gidip incelemesini yapıp olumlu yazılar yazan 4 tane bayan köşe yazarına da olmadık hakaret bırakmadılar. ‘Müftünün karısıyım’ diyerek istismar yapanlara sesini çıkarmayanlar, tacize uğrayanın acısını deşmek için seferber oldular. Müftünün karısı falan değil. Tam bir istismar.

BOŞ KONUŞUYORLAR

Haberin Devamı

Şimdi buradan dünyaya sesleniyorum: Ey dünya, ey Batı, lafa geldiği zaman kadın haklarını konuşuyorsunuz ancak benim ülkeme sığınan Suriye ve Irak’tan 2 milyon insanın hakları konusunda bugüne kadar ne yaptınız, ne yapıyorsunuz? İnsana değer vermeyen hiçbir ülkeyi, büyükler kategorisinde değerlendirmiyorum. Avrupa’daki, Amerika’daki kadın da Suriye’deki, Irak’taki, Myanmar’daki, Türkiye’deki kadın değil mi? Kadına karşı psikolojik taciz yapmak suç da evini, köyünü, mahallesini bombalarla başına yıkarak kadını öldürmek, mağdur etmek, suç değil mi? Kadının önce yaşama hakkına saygı duyulmalı. Önce kendi kültürel ve sosyal hayat alanı içinde kadının o sürdürdüğü mücadeleye destek vermeyen, kusura bakmasın, boş konuşuyor.

AĞIZLARINA ALMAYA HAKLARI YOK

Kendi ülkesinde, her köşe başında bir meta gibi alınıp satılan kadınları görmezden gelip, inancının gereği olarak örtünen kadınlara yasak getirenlerin, kadının ismini dahi ağızlarına almaya hakları yoktur. Kadın istismarı asıl budur. Kadın bedeninin istismarı, asıl budur. Kadının ötekileştirilmesi, kadının sınıf ayrımına tabi tutulması asıl budur.

Haberin Devamı

FITRİ FARKI İŞARET, AYRIMCILIK DEĞİL

Bir eş olarak, bir evlat olarak, kadını Allah’ın bir emaneti olarak görmek, kadına karşı ayrımcılık değil, tam tersi kadını baş tacı etmektir, kadını yüceltmektir. Bazıları diyor ki ‘Bize ana demeyin. Biz kadınız.’ Ben, diyorum ki doğuran, doyuran, yetiştiren... Ben, anasının ayaklarının altını öpen bir evladım. Kadın ile erkek arasındaki fıtri farklara işaret etmek, kadına karşı ayrımcılık değil tam tersine onun haklarının korunmasının, kollanmasının garantisidir.
KIYAFETE BAKANLAR AYRIMCI Bir yandan ‘Benim annem de başörtülü’ edebiyatı yapacaksın aynı zamanda elleri öpülesi anaları, evlatlarının mezuniyet törenlerine ve düğünlerine almayıp gözleri yaşlı kapılardan çevireceksin. Asıl ayrımcılık işte budur. Tacize uğrayan kadının kendisine değil kıyafetine bakanlar var ya, işte asıl ayrımcı onlardır. Biz kadının çalışmasına, kendi ihtiyaçları için evine, ailesine katkıda bulunmak için para kazanmasına asla karşı değiliz. Kariyer yapmak isteyen kadının da kendi işini kurmak isteyen kadının da yanındayız. Aynı şekilde çocuğu olan kadının, annelik görevlerini, çalıştığı işyerinin engellemesine de müsaade etmeyiz.

ÇALIŞAN KADIN ÇOCUK İSTEMİYOR

Haberin Devamı

Ailelerdeki çocuk sayısının azalmasının elbette çeşitli sebepleri var. Ama en önemli sebeplerden birinin çalışma hayatında yer alan kadının çocuk konusunda isteksiz davranması olduğunu biliyoruz. Sizlerden rica ediyorum, sorumluluk makamında Cumhurbaşkanı olarak, bu konuda lütfen hassas olalım. Bakın Batı geriliyor, artık Batı’da yaşlı bir nüfus var. Biz eğer şu andaki gibi gidersek aynen Batı’nın akıbetine uğrarız. Çocuk hiçbir işe mani değildir. Katıldığım nikah törenlerinde en az 3 çocuk tavsiyesinde bulunuyorum. Bazıları bunu kendilerince dalgaya alıyor. Onlar tehlikenin farkında değiller.

Kadınlara karanfiller

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, Türk Metal Sendikası kadın kurultayının yapıldığı salona girdikten sonra kadınlara karanfil verdi. Kadınlar karanfilleri aldıktan cep telefonlarıyla da fotoğraf çekmeyi ihmal etmediler. Erdoğan, kendisine ayrılan sandalyeye oturmak üzereyken yanına yaklaşan bir kadın da elini öpmek istedi, ancak Erdoğan, izin vermedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!