Hamileydim üzüntüden çocuğumu kaybettim

Güncelleme Tarihi:

Hamileydim üzüntüden çocuğumu kaybettim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2011 00:00

İstanbul 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi, aralarında muvazzaf ve emekli askerlerle TÜBİTAK görevlilerinin de bulunduğu 13’ü tutuklu 56 kişinin yargılandığı askeri casusluk ve şantaj davasına devam etti.

Duruşmada 13 tutuklu sanık hazır bulundu. Sanıkların 1 yıldan 172 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın dünkü duruşmasında deniz karakol uçaklarında görev yapan Pilot Yüzbaşı Ebru Nilhan Bozkurt ve Öğretmen Yüzbaşı Yektane Ebru Ercüment’in ifadeleri alındı.
Yüzbaşı Yektane Ebru Ercüment, gözaltına alındığında hamile olduğunu, yaşadığı üzüntüden dolayı çocuğunu kaybettiğini söyledi. Ercüment, Karamürsel Eğitim Merkezi Komutanlığı’nda kaybolan sürekli giriş kartının sanık İbrahim Sezer’den çıktığını belirterek, “Kartım buraya geldiyse muhtemelen çalınmıştır. Bu da örgütsel bir faaliyette kullanıldığını göstermektedir” dedi. Tuğamiral Sinan Ertuğrul’a kadın öğrenci temin ettiği ve Selin Topal’ın kendisine verdiği kişisel verileri İbrahim Sezer’e ilettiği iddiasıyla yargılandığını hatırlatan Ercüment, şöyle konuştu: “Müşteki bayanlardan hiçbirini tanımıyorum. Sadece Selin Topal’ı eğitim için geldiği seminerde tanıdım ve sadece merhabalaştık. 14 yıldır erkeklerin bulunduğu bir camiada hizmet vermiş bir bayan olarak bu yazılanların imkansız olduğunu çok iyi biliyorum. Böyle bir olay varsa Sinan Paşa’nın mahkemeye çağrılarak tanık olarak dinlenmesini ve hangi öğrenci ile kaç para karşılığında birlikte olduğunun sorulmasını istiyorum. Bayan subayların şerefini ayaklar altına alan, komutanlarımızı küçük düşürmeye çalışan bu insanlara sesleniyorum: Sizin kız kardeşinize, kızınıza, eşinize böyle bir şey yapılsa siz ne hissedersiniz?  Bir eş ve kız çocuk annesi olarak şu an karşınızda durmaktan hicap duyuyorum.”
TRT detaylısını yayınlıyor
Devletin gizli belgelerini elde ettiği, bazı uçakların fotoğraflarını çektiği veya çektirdiği iddiasıyla tutuksuz yargılanan Yüzbaşı Bozkurt ise “Hakkımdaki iddiaları nefretle reddediyorum. Uçak ve helikopterlere ait görüntüler ve bilgiler açık kaynaklardan detaylı şekilde elde edilebilir. Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ilişkin TRT 1’de yayınlanan programda da bu görüntülerin çok daha detaylısı yayınlanmaktadır. Üs içerisinde görüntü çekmeye gerek yok. Daha detaylı görüntüler google earth’te” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!