OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 13, 2002 00:00
TariÅŸ Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde kuru incirin saÄŸlıklı beslenmedeki önemine dikkat çekildi ve ÅŸu bilgilere yer verildi.PROTEÄ°N DEPOSU Kolay sindirilebilen fruktoz ve glikoz içeriyor. Protein miktarı birçok kuru meyvenin iki katından daha fazla.MÄ°NERAL ZENGÄ°NÄ° Kalsiyum, bakır, magnezyum, potasyum ve kükürt bakımından birinci, enerji, pantotenik asit, riboflavin, tiamin ve piridoksin bakımından ikinci. Süte oranla daha çok kalsiyum içeriyor. TOKSÄ°KLERÄ° ATAR Pektik maddelerin kaynağı olmasından dolayı, bağırsaklarda toksik maddelerin atılması, kandaki kolesterolün düşürülmesi, ÅŸeker hastalarında kan ÅŸekerinin hızlı yükselmesinin önlenmesi gibi yararlar saÄŸlıyor. KANSIZLIÄžA ÇOK Ä°YÄ° Mineral madde, özellikle demir içeriÄŸinin fazla olması nedeni ile beslenmede önemli bir yere sahip. Özellikle hamileler ve küçük çocuklarda ortaya çıkan mineral madde ve vitamin eksikliÄŸinin neden olduÄŸu hastalıklar ve kansızlığa iyi geliyor. Demirin vücutça emilimini kolaylaÅŸtırıyor.LÄ°F ORANI YÃœKSEK Ham lif oranının yüksek olması, boÄŸaz ve bağırsak hastalıklarında yumuÅŸatıcı olarak kullanılmasına, sütten daha fazla kalsiyum içermesi de, kemik hastalarında geliÅŸim bozukluklarına tavsiye edilmesine neden oluyor. KANSERE ETKÄ°LÄ° Anti-kanserojenik etkisi üzerinde de çalışmalar bulunuyor. Japonya'da yapılan bir araÅŸtırmada deri altında tümör geliÅŸtirilmiÅŸ farelere enjekte edilen incir distilatının, tümörleri 11 günde yüzde 39 oranında küçülttüğü tespit edildi.Â
button