Hamile prenses de geliyor

Güncelleme Tarihi:

Hamile prenses de geliyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2007 16:16

Hollanda Kraliçesi Beatrix'in 27 Şubat'ta başlayacak Türkiye ziyaretine Veliaht Prens Alexander ile 6 aylık hamile eşi Prenses Maxima'da eşlik edecek. Beatrix, ülkesinde çok sayıda Kayseri'nin Kayapınar ilçesinden Türk vatandaşı olması nedeniyle yarım günlüğüne Ankara'dan bu kente geçecek.

Haberin Devamı

Hollanda Kraliçesi Beatrix'in 27 Şubat-2 Mart tarihleri arasındaki Türkiye ziyaretine sürpriz şekilde Veliaht Prens Willem Alexander ile 6 aylık hamile eşi Prenses Maxima'da eşlik edecek. 

Hamile Prenses'in Türkiye ziyareti boyunca herhangi bir sağlık sorunuyla karşılaşmaması için özel önlemler alınacak. Prenses'in Nisan sonu Mayıs başı gibi doğum yapması bekleniyor. Daha önce Türkiye'yi ziyaret eden Alexander ve Maxima çiftinin Amalia ve Alexia isimli iki kız çocuğu bulunuyor.

Veliaht Prens Alexander ile Prenses Maxima'nın evlenmelerinden önce Kraliçe Beatrix'in çifte yaklaşık 300 gün boyunca "seks yasağı" koyduğuna dair dedikodular, özellikle Batı medyasında büyük yankı bulmuştu.

ÇANKAYA'DA RESMİ KARŞILAMA

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in resmi davetlisi olarak 27 Şubat'ta Ankara'ya gelecek olan Kraliçe Beatrix Çankaya Köşkü'nde resmi törenle karşılanacak. Beatrix, Anıtkabir'i de ziyaret edip saygı duruşunda bulunacak.

Sezer aynı günün akşamı Kraliçe Beatrix onuruna Çankaya Köşkü'nde akşam yemeği verecek. Kraliçe ayrıca, Başbakan Tayip Erdoğan ve TBMM Başkanı Bülent Arınç'la da görüşecek. Kraliçe'nin Ankara temaslarında Türkiye'nin AB üyeliğinin yanı sıra, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler, turizm,  Hollanda'da yaşayan Türklerin sorunları, tarım,  yargı, polis teşkilatları arasında işbirliği, kültür ve eğitim gibi konuların ele alınması bekleniyor. Beatrix'in gezisine ayrıca Hollanda'nın yeni dışişleri ve ekonomi bakanları da eşlik edecek.

KAYSERİLİ ANADOLU KAPLANLARINI MERAK ETTİ

Kraliçe Beatrix, ülkesinde çok sayıda Kayseri'nin Kayapınar ilçesinden Türk vatandaşı olması nedeniyle 28 şubat günü yarım günlüğüne Ankara'dan bu kente geçecek. Beraberinde Shell, ABN Bank, Philips gibi Hollanda'nın dünyaca ünlü birçok şirketinin CEO ve diğer üst düzey yöneticilerini de getirecek olan Beatrix'in özellikle Kayseri'yi merak ettiği belirtildi. Hollandalı işadamları da ekonomik açıdan "Anadolu Kaplanı" diye övgüsünü duydukları Kayseri'nin programa dahil edilmesinde önemli rol oynadı.

SEZER DAVETİNE GİTMEYECEK

Kraliçe Beatrix, 28 Şubat akşamı Kayseri'den Ankara'ya dönüp, Bilkent Oteli'nde Hollanda nefesli sazlar orkestrası eşliğinde bir resepsiyon verecek. Ancak bu resepsiyona Cumhurbaşkanı Sezer'in katılmayacağı öğrenildi. Hollanda tarafı, Sezer'in, İsveç Kralı Karl 16. Gustaf'ın Ankara ziyareti sırasında verdiği resepsiyona "türban krizi" nedeniyle katılmamasından dolayı son derece dikkatli davrandı ve Çankaya Köşkü'ne "protokol kurallarınıza uyacağız" sözü verdi. Ancak Sezer, "İsveçliler alınmasın" diye Beatrix'in davetine de katılmama kararı aldı. Çankaya, bu durumu Hollanda'ya "Türk protokol geleneğinde yabancı konukların kendilerinin davet vermeleri yoktur" diye izah etti.

SON DURAK İSTANBUL

1 Mart'ta İstanbul'a geçecek olan Beatrix, kentin tarihi ve turistik yerlerini gezip, değişik okullardan öğrencilerle buluşacak. Beatrix'in iş dünyasıyla da bir araya gelmesi öngörülüyor. Hollanda Kraliçesi 2 Mart günü Türkiye'den ayrılacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!