Hamile kadın öldü bebeği kurtarıldı

Güncelleme Tarihi:

Hamile kadın öldü bebeği kurtarıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2007 00:00

8 aylık hamile Yasemin Vatansever, "Ben gidiyorum" deyip 5’inci kattan atladı. Kendisini son anda ayaklarından yakalayan kayınpederinin elinden kayıp düşen genç kadın öldü, bebeği ameliyatla alınarak kurtarıldı.

GAZİOSMANPAŞA Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi’nde eşi ve eşinin ailesiyle birlikte yaşayan Yasemin Vatansever (27), önceki gece saat 21.00 sıralarında, oturdukları apartmanın 5’inci katındaki dairenin oturma odasından "Ben gidiyorum" diyerek balkona çıktı. 8 aylık hamile olan genç kadın, kapatılmış balkonda bir pencereyi açarak atladı. Arkasından gelen kayınpederi İsmail Vatansever, gelinini son anda ayaklarından yakaladı. Ancak kayınpederinin ellerinden kayan Yasemin Vatansever, 2’nci kattaki dairenin çamaşır tellerine çarptıktan sonra zemine düştü.

AMELİYATA ALINDI

Eşi Sunay Vatansever ve yakınları tarafından evin yakınında bulunan özel bir hastaneye kaldırılan Yasemin Vatansever, durumu ağır diye daha sonra İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne sevk edildi. Doktorlar, bilinci kapalı olarak hastaneye getirilen genç kadının hamile olduğunu öğrenince hemen ameliyata aldılar. Anne tüm çabalara rağmen kurtarılamazken, karnındaki bebek ameliyatla alındı. Bebeğin durumunun ciddi olduğu ve kuvözde yaşatılmaya çalışıldığı belirtildi.

SONRA NİKÁH KIYDILAR

Yasemin Vatansever’in eşi 38 yaşındaki Sunay Vatansever’in daha önce evlenip boşandığı ve ikinci evliliğini yaptığı belirtildi. Yakınları, içine kapanık bir kişiliği olan Yasemin Vatansever ile Sunay Vatansever’in yaklaşık 1 yıldır birlikte oturduklarını ancak 3 Eylül 2006’da resmi nikáh kıydıklarını söylediler.

ELİMDEN KAYIP DÜŞTÜ
/images/100/0x0/55eb266df018fbb8f8ae8b22


Kayınpeder İsmail Vatansever, polise verdiği ifadesinde oğlu ve geliniyle aynı evde yaşadıklarını ve ailevi bir sorunları olmadığını söyledi. İsmail Vatansever, "Oğlum işten yeni gelmişti. Odada bizimle otururken, gelinim ’Ben gidiyorum’ deyip çıktı. Ben de arkasından gittim. Balkona çıkıp atladı. Ayağından yakaladım, ama gücüm yetmediği için elimden kayarak düştü" dedi.

İKİ UZMAN GÖRÜŞÜ

ALINGAN OLURLAR Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Fuat Bora: "Hamileler aşırı duygusal olabiliyor. Olmadık şeylere alınırlar. Küçücük şeyleri abartırlar. Depresyona girmeye eğilimlidirler. Gebelik döneminde biyolojik olarak da tansiyonları düşebilir, birdenbire kendilerini kaybedebilirler. Ancak bir kadın sadece hamileliği sırasındaki psikolojik sorunları yüzünden intihar etmez. Hamilelikteki bu özel durumun geçmişte yatan psikolojik bir zemini vardır mutlaka."

DIŞ BASKI VARDIR Uzman Psikolog Alanur Özalp: "Hamile biri intihar noktasına gelse bile, ’Bebeğin suçu yok’ düşüncesiyle intihar etmez. Bu intiharda bir terslik var. Birisi itmiş olabilir. Tehdit, dış baskı vardır. Töre cinayeti de çıkabilir. Hamilelik sendromu yoktur, hamilelik sonrasında oluşan bir sendrom olabilir. Bu da depresyondur. Anne isteksizlik içine girer."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!