Hamburg'da hamsi keyfi

Güncelleme Tarihi:

Hamburgda hamsi keyfi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2007 21:28

ALMANYA'nın Hamburg kentindeki Türk Emekli ve Yaşlılar Derneği’nin (TEYDER) gerçekleştirdiği "Yörelerimiz" adlı etkinlikte yaşlılar müzik eşliğinde hamsi akşamı yaptılar. Kentin Billstedt semtinde dernek salonu Liman’da düzenlenen etkinliğe çok sayıda Türk ve Almanlar büyük ilgi göstererek salonu doldurdu.

Haberin Devamı

TEYDER Başkanı Mete Duyar, emekli vatandaşlarımızın hoşça vakit geçirmeleri amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini kaydetti. Mete Duyar, "Karadeniz bölgesinde çıkan hamsi dönemi sona ermeden bir hamsi etkinliği düzenleyerek biraraya gelmemizi sağladık.

/images/100/0x0/55eaaa32f018fbb8f88edd97
Tahmin ettiğimizin üzerinde katılımın olması bizleri çok memnun etti. Yaklaşık 30 kilo hamsi kızartıp hep birlikte paylaşıyoruz. Fakat asıl amaç insanları böyle vesilelerle biraraya gelmelerini sağlamaktır. İnsanlar kendi aralarında hem sohbet etme hem de tanışma fırsatı buluyorlar. Ayrıca, yörelerimizin değerlerini tazeliyoruz" açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Hamsiler kızartılıp hep birlikte yenildi ve Karadeniz fıkraları anlatıldıktan sonra sıra Karadeniz müziklerine geldi. Sanatçı Aziz Özdemir saz eşliğinde, "Ordunun Dereleri", "Giresun’un Evleri", "Maçka Yolları Taşlı", "Oynayın Kızlar Oynayın" gibi Karadeniz yöresinin sevilen parçalarını seslendirdi. Sanatçının söylediği parçalara yaşlılarda zaman zaman eşlik ederek keyifli bir akşam geçirdiler.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!