Halı sahalar ne zaman açılacak? İşte en son gelişmeler

Güncelleme Tarihi:

Halı sahalar ne zaman açılacak İşte en son gelişmeler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2021 18:56

Geçtiğimiz yılın son dönemlerinde geçici olarak kapatılan yaklaşık 14 bin halı saha, yeniden hizmete açılacağı günü bekliyor. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında faaliyetlerine ara verilen halı sahaların, yeniden ne zaman işleyeceği sorgulanıyor. Peki, halı sahalar ne zaman açılacak?

Haberin Devamı

İçişleri Bakanlığı'nca açıklanan genelge ile faaliyetlerine geçici süre ara verilen halı sahaların açılışı hakkında beklentiler artıyor. Halı saha işletmecileri ve çalışanlarının yanı sıra müdavimleri de halı sahaların yeniden açılacağı tarih hakkında bilgi almak istiyor. İşte, en son gelişmeler...

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, "Vaka sayısının belirli bir rakamın altına düşmesiyle birlikte daha önce de yaptığımız gibi elbette kısıtlamaları kademeli olarak azaltacağız ama her bireyin kendi tedbirlerini sıkı bir şekilde uygulamaya devam etmesi şarttır." ifadesini kullanmıştı.

Kabine Toplantısı'nda Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda söz konusu mekanların açılması ve vaka sayısına yönelik görüşler paylaşılıyor. Resmi açıklama Cumhurbaşkanlığı ve İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi ile yapılıyor.

Haberin Devamı

Halı sahaların açılış tarihi ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Konuya dair ayrıntılar netleştikçe haberimizde yer vereceğiz.

GÖZLER MART AYINA ÇEVRİLDİ

Mart ayının ikinci yarısında hafta içi sokağa çıkma yasağı saati 21.00’den 23.00’e çekilebilir. Hafta sonu yasağı gündüz kaldırılabilir. Okullar ve lokantalar belli kurallarla açılabilir.

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre hükümette yapılan değerlendirme toplantılarında, son iki ay içerisinde uygulanan önlemlerle vakaların yüzde 60 oranında düştüğü, ölüm oranlarında da gerileme beklendiği bildirildi. Toplumsal bağışıklığın da etkisiyle, özellikle büyükşehirlerde önemli oranda sonuç alındığı ifade edildi.

BAKMADAN GEÇME!