‘Hâlâ nasıl savcılık yapabiliyor’

Güncelleme Tarihi:

‘Hâlâ nasıl savcılık yapabiliyor’
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2016 03:48

Fetullah Gülen cemaatiyle ilişki halinde olduğunu itiraf eden Savcı Ferhat Sarıkaya, 2005’te dönemin Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın ve dokuz kişiye, tıbbi cihaz alımında usulsüzlük yaptıkları iddiasıyla dava açmıştı.

Haberin Devamı

Tutuklanan YYÜ Genel Sekreter Yardımcısı Enver Arpalı intihar etmişti. Arpalı’nın ağabeyi Dursun Arpalı, Sarıkaya’nın itirafları üzerine “Kardeşimin katili bunlardır. En ağır cezayı çekmesi lazım. Halen savcılığa devam ediyor ve utanmasalar, bir numaralı savcı olacak. Darbe olsaydı ne olacaktı peki?” dedi.
Arpalı’nın ölümünden sonra cezaevi yetkilileri için takipsizlik kararı verilmiş, avukat Turgut Kazan ise tazminat davası açmıştı. Mahkeme davayı reddetmiş, Danıştay’ın kararı onaması üzerine aile AİHM’ye başvurmuştu.

Avukat Kazan, bu davanın devam ettiğini belirterek, itirafları da AİHM’ye bildireceklerini söyledi. “Nasıl bir soruşturma süreci yaşanmış, savcı kimmiş, AİHM tarafından bilinsin” diyen Kazan, şöyle devam etti: “Biz bu adamın Pensilvanya’ya bağlı olduğunu söyleyegeldik. Bize saldırdılar. Sarıkaya’nın ihraç kararında bir kişinin itirazı var; o da Cumhurbaşkanı’nın sekreteri Fahri Kasırga’ya ait. Kimlerin koruduğu anlaşılıyor ve halen korunuyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!