Hakkari AK Partili Belediye Başkan adayı da ‘boykot’ dedi

Güncelleme Tarihi:

Hakkari AK Partili Belediye Başkan adayı da ‘boykot’ dedi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2010 14:36

HAKKARİ’de 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde BDP karşısında AK Parti’den Belediye Başkan adayı olan Şükrü Çallı, düzenlediği basın toplantısında yarın yapılacak referandumu ‘Boykot’ edeceğini açıkladı. Çallı, gerekçe olarak da yapılacak referandumun, Kürt sorununa çözüm getirmeyeceğini öne sürdü. Çallı, “Halkımızın oylarıyla siyasi makamlarda bulunan bölge insanı olarak, halkımızın bu genel bokyot eylemine katkıda bulunmak amacıyla boykotu destekliyorum” dedi.

Haberin Devamı

Yerel seçimlerinde AK Parti Hakkari Belediye Başkan adayı olan Şükrü Çallı, yarın yapılacak olan referandumda boykotu destekleyeceklerini açıkladı. Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Çallı, bugüne kadar Türkiyenin bir numaralı sorunu olan Kürt sorununa çözüm getirilmediği için boykotu destekleyeceğini söyledi.

Çallı, “Türkiye’nin bir numaralı sorunu olan Kürt sorununa çözümler getirmediği ve dolayasıyla demokratikleşmesine de katkı sağlanmayacağı açıktır. Halkımızın oylarıyla siyasi makamlarda bulunan bölge insanı olarak, halkımızın bu genel boykot eylemine katkıda bulunmak amacıyla boykotu destekliyorum. Eylemsizlik kararına rağmen, bölgemizde yapılan askeri operasyonlardaki kardeş kanının dökülmesi, halkımızın mübarek Ramazan bayramını karartmıştır. Sorunun çözümü ve halkımızın huzuru için gençlerin şehir ve ilçe merkezlerindeki olaylı eylemlerine son verilmesi, PKK’nın eylemsizlik kararını devamını ve askeri operasyonların durdurulmasını iyi niyet düşüncesi olarak halkımızın taktirine ve katkısına saygıyla sunuyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!