Hâkimden gazeteci indirimi

Güncelleme Tarihi:

Hâkimden gazeteci indirimi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2015 20:28

Birgün gazetesinde 17 Şubat 2015 tarihinde manşetten yayınlanan haberle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret ettikleri öne sürülen, gazetenin yayın danışmanı Barış İnce, yazı işleri müdürü Berkant Gültekin ve muhabir Cansever Uğur dün İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıktı.

Haberin Devamı

4 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan gazetecilerden Berkant Gültekin, “Bu slogan ya da manşet bir suç değildir. Tarihsel bir dönemin gerçeğidir. Attığımız manşetin arkasındayız” dedi. Barış İnce ise “Bir miting sırasında atılan slogan nedeniyle insanlar tutuklanmıştı. Bu nedenle ilgi çekmesini istediğimiz bu konuya yönelik bir manşet attık” diye konuştu.

Dosyayı karara bağlayan hâkim, Barış İnce, Cansever Uğur ve Berkant Gültekin’e 1’er yıl hapis cezası verdi. Eylemin alenen gerçekleştiği gerekçesiyle bu cezayı arttırarak 1 yıl 2’şer ay hapis cezasına çarptırdı. Hâkim, sanıkların gazeteci kimlikleri nedeniyle indirim yaparak İnce, Uğur ve Gültekin için 11’er ay 20’şer gün hapis cezasına hükmetti. Hâkimin, İnce, Gültekin ve Uğur hakkında karar verirken gazeteci kimlikleri nedeniyle indirim yapması ise dikkat çekti. Hâkim, yargılama sürecinde belirtilen savunmalar ve taşıdıkları sıfat çerçevesinde ortaya çıkan duruma göre tekrar suç işlemeyecekleri konusunda kanaat oluştuğunu belirterek cezayı erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!